Βρετανία: Δημιουργείται εναέρια λεωφόρος αποκλειστικά για drones

 Βρετανία: Δημιουργείται εναέρια λεωφόρος αποκλειστικά για drones

Μια εναέρια λεωφόρος πλάτους 10 χιλιομέτρων αποκλειστικά για την κυκλοφορία μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), κατασκευάζεται στη Βρετανία, η οποία αρχικά θα συνδέει το Ρέντινγκ με το Κόβεντρι. Αυτή η τεχνολογία αναμένεται να βοηθήσει τις απομακρυσμένες αγροτικές κοινότητες, παραδίδοντας φάρμακα και, ίσως, επιστολές και μικρά δέματα.

Βασίζεται σε μια σειρά από κεραίεςστο έδαφος, οι οποίοι επικοινωνούν με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να διασφαλίσουν ότι θα πετούν με επαρκή απόσταση μεταξύ τους. Οι δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη, με περίπου το 1/3 των κεραιών να έχει ήδη τοποθετηθεί, ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2024.

«Αρχικά θα χρησιμοποιηθεί για μεταφορά ιατρικών εφοδίων», δήλωσε στο BBC ο Στίβεν Φάρμερ από την Altitude Angel, την εταιρεία που αναπτύσσει τη λεωφόρο.

«Έχουμε ήδη δει, μέσω δοκιμών, ότι μπορούμε να μεταφέρουμε δείγματα σε ιατρικά εργαστήρια πολύ πιο γρήγορα από ό,τι θα μπορούσαμε οδικώς», πρόσθεσε.

(Daily Mail)

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα πετούν σε υψόμετρο 100 μέτρων, μακριά από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη. Στο κέντρο κάθε πόλης θα υπάρχει ένα κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας για τα drones. Εάν υπάρξει πιθανότητα σύγκρουσης, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα λαμβάνουν αυτόματα εντολή να αλλάξουν πορεία.

Το επόμενο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η επέκταση της λεωφόρου που θα συνδέει το Ρέντινγκ με τα Μίντλαντς, ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλες πόλεις στο δίκτυο.

Η κατασκευάστρια εταιρεία, Altitude Angel, ιδρύθηκε το 2014 από τον διευθύνοντα σύμβουλο Ρίτσαρντ Πάρκερ και σήμερα απασχολεί 50 υπαλλήλους.

Στην Καλιφόρνια, η Amazon πειραματίζεται με την παράδοση δεμάτων με drone στα σπίτια των ανθρώπων και ελπίζει να το κάνει σύντομα και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο αυτό είναι τεχνικά πιο περίπλοκο από την εναέρια λεωφόρο που αναπτύσσεται στο Ρέντινγκ και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να γίνει πραγματικότητα.

ΠΗΓΗ: BBC

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Related post