Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Έκλεισαν οι κάλπες, ψήφισαν πάνω από 213.000 – Πότε αναμένονται τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα για Ανδρουλάκη και Δούκα

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή των μελών και φίλων του κόμματος να ξεπερνά τις 213.000 μέχρι τις 19:30, όταν έκλεισαν οι κάλπες. Το νούμερο αυτό αποτελεί σημαντική ένδειξη για το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων, παρόλο που η συμμετοχή ήταν ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με τον α’ γύρο.

Οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας, αναμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα, τα οποία θα καθορίσουν τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πηγές από την ΕΔΕΚΑΠ, τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται περίπου μία ώρα μετά το κλείσιμο των κάλπών, δηλαδή γύρω στις 20:30, όταν θα έχει καταμετρηθεί περίπου το 60% των ψήφων.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ, όταν θα έχουν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα και θα γίνει γνωστός ο νέος ηγέτης του κόμματος, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να θεωρείται το φαβορί, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Ωστόσο, ο Χάρης Δούκας παραμένει δυναμικός αντίπαλος, με τη μάχη να φαίνεται αμφίρροπη σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Οι εκλογές αυτές θα διαμορφώσουν την επόμενη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ, καθώς ο νέος πρόεδρος θα κληθεί να αναλάβει την πορεία του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές, με στόχο να αναδειχθεί ως ένας ισχυρός πολιτικός πόλος απέναντι στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Related post