ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές – Ανδρουλάκης και Δούκας «μάχονται» για την προεδρία

Από τις 7 το πρωί ως τις 19.00 είναι πλέον ανοικτές οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο και χωρίς να πληρώσουν τα τρία ευρώ.

«Κλειδί» της αναμέτρησης χαρακτηρίζεται το πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν, ενώ καθοριστική σημασία για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το αποτύπωμα ψήφων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το πώς θα διοχετευτούν οι ψήφοι των πολιτών που επέλεξαν υποψήφιους που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο στις περιφέρειες της χώρας. Περίπου στις 21.00 αναμένεται «καθαρή εικόνα» για το ποιος θα είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τα δύσκολα είναι πίσω μας, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύθηκε να αξιοποιήσει την δυναμική για ολική επαναφορά της δημοκρατικής παράταξης, ενώ ο Χάρης Δούκας υποστήριξε πως η ανατροπή είναι εφικτή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία με περιοδεία σε Λάρισα και Γιάννενα, από όπου τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ πιο δυνατά, πιο ψηλά, όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεσμεύομαι ύστερα από μία αξιόπιστη προεκλογική εκστρατεία ότι θα προχωρήσουμε με όλους τους υποψήφιοθς, τα στελέχη σε έναν αγώνα πιο δυναμικό γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα μπροστά μας».

Με ανάρτησή του, παραμονή της αναμέτρησης της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι «ολοκληρώνεται μία υποδειγματική πολιτική διαδικασία» και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια οι συνυποψήφιοί του. «Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και η κοινωνία κοιτάζει σε εμάς κι έχει μεγάλες προσδοκίες. Δεσμεύομαι να αξιοποιήσεω αυτή τη δυναμική ενωτικά με σοβαρό προγραμματικό λόγο που θα δίνει ελπίδα σε κάθε πολίτη, χωρίς εύκολες υποσχέσεις και ευκαιριακές κινήσεις», προσθέτει ο κ. Ανδρουλάκης ενώ παράλληλα κάνει λόγο για ολική επαναφορά της δημοκρατικής παράταξης. «Αύριο ανανεώνουμε τη σχέση εμπιστοσύνη μας», επισημαίνει.

Χάρης Δούκας: Εχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία με ένα ΠΑΣΟΚ πρωτοπόρο  

«Γιώργο, πάμε για την αλλαγή» έγραψε σε ανάρτησή του ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, σχολιάζοντας την έμμεση υποστήριξη που του παρείχε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα πρέπει να ξαναγίνει δύναμη Αλλαγής. Με τη συμμετοχή μας αύριο, παίρνουμε θέση. Ψηφίζουμε για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, για μια δυνατή Προοδευτική Παράταξη. Με τη δική μας μαζική παρουσία στις κάλπες ανοίγουμε τον δρόμο της προόδου», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στήριξη στον Χάρη Δούκα εξέφρασε η Νάντια Γιαννακοπούλου. «Ψηφίζουμε για την αλλαγή. Χάρη, πάμε για την Αλλαγή», δήλωσε.

Στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του 2021 η συμμετοχή ανήλθε σε 207.658 , ενώ στον πρώτο γύρο του 2024 έφτασε σε  303.223.

Related post