Με μεγάλη πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε η πρόταση αποκλεισμού Κασσελάκη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρόταση για τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από την κούρσα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Η απόφαση ελήφθη με 138 ψήφους υπέρ, επιβεβαιώνοντας ότι ο Κασσελάκης δεν θα μπορέσει να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές.

Πολιτική καταδίκη των συμπεριφορών Κασσελάκη
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση συνοδεύτηκε από ονομαστική αναφορά στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και καταδικάστηκαν πολιτικά οι συμπεριφορές του που οδήγησαν στη ρήξη εντός του κόμματος. Η πρόταση που ψηφίστηκε περιλάμβανε σαφή πολιτική καταδίκη της στάσης του, ενώ έγινε λόγος για παρατεταμένη εσωστρέφεια και σύγκρουση με τα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποχή της ομάδας Πολάκη από την ψηφοφορία
Σημειώνεται πως τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πρόσκεινται στον Παύλο Πολάκη απείχαν από την ψηφοφορία, κάτι που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην ευρεία πλειοψηφία που συγκεντρώθηκε υπέρ του αποκλεισμού του Κασσελάκη.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει νέες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με το μέλλον του πρώην προέδρου να είναι αβέβαιο και την πορεία προς τις εσωκομματικές εκλογές να αποκτά έντονο ενδιαφέρον.

Related post