ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Εξασφαλίστηκε η απαρτία, ξεκινά η συνεδρίαση – Αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη θέλουν οι «87»

 ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Εξασφαλίστηκε η απαρτία, ξεκινά η συνεδρίαση – Αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη θέλουν οι «87»

Απαρτία σημειώθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επιτρέποντας τη διεξαγωγή της συνεδρίασης, παρά τις προσπάθειες σαμποτάζ από μέλη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη. Σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας, η αποχή ορισμένων μελών της ΚΕ, που ενώ παρευρέθηκαν στον χώρο της συνεδρίασης δεν έλαβαν την κάρτα τους και δεν δήλωσαν την παρουσία τους, θεωρείται προσπάθεια υπονόμευσης της διαδικασίας.

Αυτή η κίνηση χαρακτηρίστηκε από την πλειοψηφία ως πρωτοφανής και ως ένδειξη μη σεβασμού προς τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος. Παρότι η πλευρά Κασσελάκη φαίνεται να αποπειράται να απαξιώσει τη συνεδρίαση, η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά, με τις πηγές να επισημαίνουν πως “η δημοκρατία έχει κανόνες και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξέρει να αυτοπροστατεύεται από όσους επιχειρούν τη διάλυσή του.”

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται να εντείνεται, με την ηγεσία να διαμηνύει πως δεν θα επιτρέψει καμία απόπειρα υποβάθμισης της εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος.

Πηγές της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

Απαρτία σημειώθηκε στην ΚΕ και η συνεδρίαση θα διεξαχθεί κανονικά, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια της πλευράς Κασσελάκη να τη σαμποτάρει απέχοντας από αυτή.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για την προσπάθεια τορπιλισμού της διαδικασίας από το γεγονός ότι μέλη της ΚΕ, που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ βρέθηκαν στην συνεδρίαση, δεν παίρνουν σκοπίμως την κάρτα τους και δεν δηλώνουν την παρουσία τους.

Πρωτοφανή πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος.

Η δημοκρατία, όμως, έχει κανόνες και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξέρει να αυτοπροστατεύεται από όσους επιχειρούν τη διάλυση και την απαξίωση του.

Related post