Υπόθεση δολοφονίας Τζεβριέ: “Έσπασαν” τα ισόβια για τον σύζυγο της 29χρονης μητέρας 3 παιδιών – Το δικαστήριο έκανε “τραγικό λάθος” λέει η δικηγόρος του θύματος

Στα 15 χρόνια από τα ισόβια (30 έτη) που αρχικά του είχαν επιβληθεί, μειώθηκε η ποινή κάθειρξης για τον 31χρονο δολοφόνο και σύζυγο της 29χρονης Τζεβριέ και μητέρας 3 παιδιών, από την Αλεξανδρούπολη, τον Δεκέμβριο του 2021.

Η υπόθεση, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, είχε εκδικαστεί τον Ιούνιο του 2022, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ορεστιάδας, το οποίο είχε επιβάλλει ισόβια κάθειρξη στον κατηγορούμενο που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, χωρίς τότε να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Η υπόθεση έφτασε προχθές στο Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή, το οποίο αποφάσισε την επιβολή κάθειρξης 15 ετών, «σπάζοντας» τα ισόβια, λαμβάνοντας υπόψη το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

«’Hταν μία δίκη fast track, με γρήγορες ερωτήσεις και απαντήσεις, οι ένορκοι αποκλείεται να κατάλαβαν και να συνειδητοποίησαν το βάρος της διαδικασίας. Δεν δικαιώθηκε η οικογένεια της Τζεβριέ με αυτή την απόφαση. Αυτός ο άνθρωπος θα βγει από τη φυλακή σε λίγα χρόνια, θα μπορεί να ξαναδεί τα παιδιά του. Η μητέρα της Τζεβριέ δεν θα ξαναδεί το δικό της παιδί», είπε σε συνέντευξή της στη Δέλτα τηλεόραση όπου φιλοξενήθηκε, η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Ανθούλα Ανάσογλου.

Η κ. Ανάσογλου τόνισε ότι η υπόθεση δεν έχει τελειώσει για την ίδια, θα φτάσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και εξέφρασε την άποψη ότι το δικαστήριο έκανε ένα «τραγικό λάθος».

Υπενθυμίζεται ότι η 29χρονη Τζεβριέ, στις 5 Δεκεμβρίου του 2021, είχε μεταφερθεί στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με σοβαρά τραύματα, μετά από ξυλοδαρμό, είχε διαπιστωθεί ρήξη σπλήνας και ήπατος, είχε υποβληθεί σε τέσσερα χειρουργεία και τελικά κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα.  Το περιστατικό είχε καταγραφεί ως η 16η δολοφονία γυναίκας στην Ελλάδα για το 2021.

Πηγή: ertnews.gr

Related post