Ναυαγό που επέπλεε πάνω σε ψυγείο διέσωσε η ακτοφυλακή των ΗΠΑ – Το σκάφος του βυθίστηκε από τον τυφώνα «Μίλτον»

 Ναυαγό που επέπλεε πάνω σε ψυγείο διέσωσε η ακτοφυλακή των ΗΠΑ – Το σκάφος του βυθίστηκε από τον τυφώνα «Μίλτον»

Μια συγκλονιστική διάσωση ενός ναυαγού στον Κόλπο του Μεξικού κατέγραψε το πλήρωμα ελικοπτέρου της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, δύο μέρες μετά το χτύπημα του καταστροφικού τυφώνα Mίλτον περίπου 48 χλμ. μακριά από το Λονγκμπόατ Κι στην πληγείσα περιοχή Σαρασότα της Φλόριντα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τον εντοπισμό του, δύτης πέφτει από το ελικόπτερο στη θάλασσα και κολυμπώντας φτάνει στην αυτοσχέδια σχεδία που τον κράτησε στη ζωή. Λίγο μετά ο ναυαγός μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο της Τάμπα στην πολιτεία της Φλόριντα.

Πριν ναυαγήσει με το σκάφος του ο άνδρας, που στο βίντεο φαίνεται να στέκεται στο ψυγείο από φελιζόλ, είχε ειδοποιήσει στις 9/10 τις Αρχές ότι κινδύνευε από τα τεράστια κύματα που είχε προκαλέσει ο τυφώνας Μίλτον.

Ο Μίλτον έγινε τυφώνας κατηγορίας 5 στον Κόλπο του Μεξικού πριν φτάσει στην ξηρά κοντά στο Σαρασότα την Τετάρτη, ως τυφώνας κατηγορίας 3, σύμφωνα με την κλίμακα ανέμων Σαφίρ – Σίμσον. Ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, φορούσε σωσίβιο που είχε ένδειξη γεωεντοπισμού. Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι επιβίωσε αντιμετωπίζοντας ανέμους 95- 140 χλμ./ώρα και κύματα ύψους τεσσάρων μέτρων,

Related post