Ακυρώθηκε το “Kaos” από το Netflix – Η κωμωδία ελληνικής μυθολογίας δεν επιστρέφει για δεύτερη σεζό

 Ακυρώθηκε το “Kaos” από το Netflix – Η κωμωδία ελληνικής μυθολογίας δεν επιστρέφει για δεύτερη σεζό

Η νέα σειρά του Netflix, “Kaos“, βασισμένη σε μια μοντέρνα και χιουμοριστική προσέγγιση της ελληνικής μυθολογίας, ακυρώθηκε μετά την ολοκλήρωση της πρώτης της σεζόν, όπως ανακοίνωσε επίσημα η πλατφόρμα. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στα τέλη Αυγούστου, αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη θεαματικότητα, παρά το γεγονός ότι έμεινε για τέσσερις εβδομάδες στις κορυφαίες θέσεις της πλατφόρμας.

Το “Kaos” είχε τραβήξει την προσοχή των θεατών με το ιδιαίτερο σενάριό του, που παρουσίαζε τον Jeff Goldblum στον ρόλο του Δία – όχι ως έναν απόλυτο κυρίαρχο των θεών, αλλά ως μια πιο αδύναμη και ανασφαλή εκδοχή του. Το σενάριο, γραμμένο από τη Charlie Covell, δημιουργό του επιτυχημένου “The End of the F***ing World”, ακολούθησε τον Προμηθέα, που προσπαθεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Δία με τη βοήθεια τριών ανθρώπων, της Ευρυδίκης, της Αριάδνης και του Κάνεου.

Παρά τη φιλόδοξη πλοκή και το εντυπωσιακό καστ, που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, τον David Thewlis ως Άδη, τη Janet McTeer ως Ήρα και τον Cliff Curtis ως Ποσειδώνα, η σειρά δεν κατάφερε να διατηρήσει το ενδιαφέρον του κοινού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας, το “Kaos” έφτασε το πολύ στα 5,9 εκατομμύρια θεάσεις, αριθμός που κρίθηκε ανεπαρκής για να συνεχιστεί η παραγωγή.

Οι κριτικές που έλαβε η σειρά ήταν, επίσης, μέτριες, με το Variety να σχολιάζει ότι «η αφήγηση του “Kaos” καταρρέει κάτω από το βάρος της υπερβολικής του φιλοδοξίας» και «οι ιστορίες των θεών και των ανθρώπων δεν καταφέρνουν να συνδεθούν με τρόπο που να συγκινεί ή να κρατά την προσοχή». Το αποτέλεσμα ήταν μια άνιση πλοκή, με τους κριτικούς να θεωρούν ότι η σειρά «χάνεται στη δική της πολυπλοκότητα».

Η είδηση της ακύρωσης έγινε αρχικά γνωστή μέσα από μια ανάρτηση της Aurora Perrineau (Ευρυδίκη), η οποία ανέφερε με λύπη την απόφαση του Netflix, προτού το επίσημο ανακοινωθέν επιβεβαιώσει το τέλος της σειράς. «Αυτό πονάει. Είναι δύσκολο να εξηγήσω τα συναισθήματά μου, αλλά θα προσπαθήσω», έγραψε η ηθοποιός στο Instagram, πριν διαγράψει την ανάρτησή της.

Το “Kaos” μπορεί να μην επέστρεψε για δεύτερη σεζόν, αλλά αποτέλεσε μια από τις πιο ιδιαίτερες προσπάθειες της πλατφόρμας να προσεγγίσει την ελληνική μυθολογία με έναν φρέσκο, σατιρικό τρόπο. Παρά την ακύρωσή του, το ενδιαφέρον για τη μυθολογία στην pop κουλτούρα παραμένει ζωντανό, και ίσως δούμε νέες προσεγγίσεις στο μέλλον.

Related post