Ναι μεν, αλλά για το debate Ανδρουλάκη – Δούκα: Συμφωνία στις θεματικές, ανοιχτό το ζήτημα της ημερομηνίας

 Ναι μεν, αλλά για το debate Ανδρουλάκη – Δούκα: Συμφωνία στις θεματικές, ανοιχτό το ζήτημα της ημερομηνίας

Σε συμφωνία για τη δομή και τις θεματικές ενότητες του debate κατέληξαν οι εκπρόσωποι των δύο διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, ωστόσο το ζήτημα της ημερομηνίας παραμένει ανοιχτό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Χαριλάου Τρικούπη, με τα επιτελεία των δύο υποψηφίων να συμφωνούν επί της ουσίας να διατηρηθεί το format του πρώτου debate που διεξήχθη μεταξύ των έξι υποψηφίων πριν από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Σύμφωνα με πηγές από τη συνάντηση, το debate Ανδρουλάκη – Δούκα θα περιλαμβάνει επτά θεματικές ενότητες, όπως και στο προηγούμενο, με την προσθήκη μίας νέας ενότητας για το αυξημένο κόστος ζωής, κατόπιν αιτήματος της πλευράς Δούκα. Ωστόσο, οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία για το πότε θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση, με τις διαθέσιμες ημερομηνίες να είναι πλέον περιορισμένες.

Οι εκπρόσωποι του Νίκου Ανδρουλάκη, Στεφανία Μουρελάτου και Βαγγέλης Τσόγκας, πρότειναν να διεξαχθεί το debate την Πέμπτη ή την Παρασκευή, δηλώνοντας ότι θα προσπαθήσουν να προσαρμόσουν το πρόγραμμα του νυν προέδρου, εφόσον επιλεγεί η Παρασκευή. Η Τετάρτη αποκλείστηκε ως επιλογή, καθώς ο κ. Δούκας έχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ. Ανδρουλάκης συγκέντρωση στον Πύργο Ηλείας.

Από την πλευρά του Χάρη Δούκα, οι εκπρόσωποι Ανδριάννα Μαγγανιά και Παναγιώτης Βλάχος υποστήριξαν ότι η πλευρά τους είναι διαθέσιμη και τις τρεις ημέρες (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο), εκφράζοντας ωστόσο προβληματισμό για τη διεξαγωγή του debate την Πέμπτη λόγω της αναμενόμενης χαμηλής τηλεθέασης, καθώς εκείνη την ημέρα αγωνίζεται η Εθνική Ελλάδας με την Εθνική Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ για το Nations League.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, με τα επιτελεία των δύο υποψηφίων να προσπαθούν να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση, ώστε το debate να πραγματοποιηθεί πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών, δίνοντας την ευκαιρία στους δύο διεκδικητές να παρουσιάσουν τις θέσεις τους σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης καταδεικνύει την πρόθεση και των δύο πλευρών να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας, ωστόσο η δυσκολία στο να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία δείχνει ότι παραμένουν υπαρκτές οι διαφορές στις προτεραιότητες των δύο υποψηφίων.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν τελικά θα γίνει το debate και πότε, με τους υποστηρικτές των δύο υποψηφίων να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Related post