Αίγιο: Ζητήθηκε από πυροσβέστη του Αλβανικού κλιμακίου στην φωτιά της Κορίνθου αντίτιμο εισιτηρίου εξετάσεων – Επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΥΝ

 Αίγιο: Ζητήθηκε από πυροσβέστη του Αλβανικού κλιμακίου στην φωτιά της Κορίνθου αντίτιμο εισιτηρίου εξετάσεων – Επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΥΝ

Το περιστατικό στο νοσοκομείο Αιγίου με τον πυροσβέστη από το κλιμάκιο της Αλβανίας που του ζητήθηκε αντίτιμο για εξετάσεις, επιβεβαιώνει με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πυροσβέστης που με το κλιμάκιο της γειτονικής χώρας επιχειρούσε στη φωτιά της Κορίνθου, απευθύνθηκε στα ΤΕΠ του νοσοκομείου λόγω αδιαθεσίας.

Εκεί του ζητήθηκε από τον αρμόδιο υπάλληλο για την έκδοση εισιτηρίου να πληρώσει το αντίτιμο των 20 ευρώ.

Ο πυροσβέστης δεν μιλούσε καλά ελληνικά, o υπάλληλος θεώρησε ότι έπρεπε να κάνει χρήση της εγκυκλίου σύμφωνα με την οποία οι ασθενείς που δεν είναι κάτοικοι των χωρών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν έχουν περαιτέρω στοιχεία θα πρέπει να πληρώνουν το αντίτιμο της εξέτασης.

Σύμφωνα πάντως και με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και κατά γενική και λογική ομολογία, θα έπρεπε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον ασθενή και κατόπιν να του ζητηθούν περαιτέρω στοιχεία ή ακόμη και αντίτιμο.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η ιδιότητα του θα έπρεπε να ειδοποιηθεί η Διοίκηση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το αντίτιμο πλήρωσε αξιωματικός της Πυροσβεστικής που συνόδευε το κλιμάκιο.

Πηγή: ertnews.gr

Related post