Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ – Ομιλία του πρωθυπουργού στα ιστορικά γραφεία της Ρηγίλλης

 Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της  ΝΔ – Ομιλία του πρωθυπουργού στα ιστορικά γραφεία της Ρηγίλλης

Το ημερολόγιο έγραφε 4 Οκτωβρίου 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας νέας πολιτικής παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας. Στην ιδρυτική διακήρυξη αναφερόταν ότι η νέα πολιτική παράταξη ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει σήμερα στην ιστορική της έδρα το κτήριο της οδού Ρηγίλλης στο πλαίσιο της μεγάλης εκδήλωσης που διοργανώνει για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της γαλάζιας παράταξης. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει στις οκτώ το απόγευμα μπροστά στους υποστηρικτές της ΝΔ που θα συγκεντρωθούν για το στριτ πάρτι που διοργανώνεται με την κινητοποίηση που έχει γίνει ήδη να είναι αρκετά μεγάλη.

Η συγκέντρωση αυτή είναι για όλους εκείνους που ποτέ δεν ζήτησαν τίποτα και μια ζωή πάλευαν, ακόμα και σε εποχές που ήταν πολύ αντιδημοφιλές να είσαι με τη Νέα Δημοκρατία, είχε σχολιάσει για την εκδήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παυλος Μαρινακης τονίζοντας ακομη πως η Νέα Δημοκρατία κατάφερε, όμως, και άντεξε ως το μόνο διαχρονικά κόμμα εξουσίας στη Μεταπολίτευση.

«Μαζί με την οικονομική κρίση, ήρθε και η αποκάλυψη ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα και πως ο “βασιλιάς είναι γυμνός”: Κόμματα που τάχθηκαν υπέρ των αλόγιστων παροχών, κόμματα που επένδυσαν στον μαξιμαλισμό και στον λαϊκισμό, συρρικνώθηκαν το ένα μετά το άλλο. Πολλοί συμπολίτες μας άλλαξαν τα κριτήρια των επιλογών τους και βρήκαν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας μία ρεαλιστική και αξιόπιστη επιλογή», ανέφερε μεταξύ άλλων σε άρθρο του στο Πρώτο Θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η Νέα Δημοκρατία γεννήθηκε και μεγάλωσε γιατί ταυτίστηκε με τις ανάγκες των πολιτών»

Όπως ανέφερε «η Νέα Δημοκρατία γεννήθηκε και μεγάλωσε γιατί ταυτίστηκε με τις ανάγκες των πολιτών. Χωρίς να προσπαθήσει να τους δημιουργήσει προσδοκίες βασισμένες σε λεφτά που δεν υπάρχουν. Άντεξε στον χρόνο, γιατί ποτέ δεν φοβήθηκε να εξελιχθεί χωρίς να αλλοιωθεί. Συνεπώς, αυτά τα 50 χρόνια είναι ο καλύτερος οδηγός για τα επόμενα πενήντα.

«Όλοι οι Νεοδημοκράτες πρέπει να συμμετάσχουν στη γιορτή των 50 χρόνων Η ΝΔ έχει αποδείξει ότι είναι η πιο ανθεκτική, δημοκρατική παράταξη της Μεταπολίτευσης, μια παράταξη που μένει πιστή στις παραδόσεις, τις αξίες και τις αρχές της, αλλά ταυτόχρονα εξελίσσεται. Αυτό σημαίνει ότι είναι χρήσιμη για τον τόπο, προχωράει μαζί με την κοινωνία που αλλάζει» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«”Η παράταξις της Νέας Δημοκρατίας υπόσχεται ότι δεν θα φεισθεί κόπων και θυσιών για να καταστήσει την Ελλάδα ισχυρή και απρόσβλητη. Με εκσυγχρονισμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις η ανεξαρτησία της Ελλάδος θα κατοχυρωθεί. Και θα είναι σεβαστή από όλους, χωρίς την ανάγκη άλλων προστατών εκτός από τους συλλογικούς οργανισμούς στους οποίους θα μετέχει με την ελεύθερη βούλησή της και σύμφωνα με τα πάγια συμφέροντα του Ελληνισμού, στα οποία περιλαμβάνεται και η μοίρα της Κύπρου”. 50 χρόνια μετά, τα λόγια αυτά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, από την Ιδρυτική Διακήρυξη της ΝΔ
στις 4/10/1974, παραμένουν οδηγός μας» ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

«Συνεχίζουμε μπροστά, με υπευθυνότητα και ποιότητα» υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα για όλους τους Έλληνες, γιατί ανεξάρτητα από τις επιλογές του κάθε πολίτη, η ΝΔ γεννήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ταυτόχρονα με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και έχει συνδέσει το όνομά της – μέσω και της ευρωπαϊκής πορείας- με τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στην εκδήλωση το βράδυ στη Ρηγίλλης για τα γενέθλια του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν θα παραστούν στην επετειακή εκδήλωση Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις τελευταίες ημέρες προχώρησε και σε δυο ενωτικά τηλεφωνήματα προσκαλώντας στην εκδήλωση του κόμματος μπροστά από το ιστορικό κτήριο τους δυο πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Λίγο μετά τις 12:00 της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι τελικά τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Καραμανλής δεν θα παραστούν μεγάλη εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα ο Μάκης Βορίδης ερωτηθείς για την εκδήλωση και για το αν θα παραστούν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί ανέφερε ότι «ο πολιτικός εορτασμός έχει γίνει στο συνέδριο για τα 50 χρόνια, η βαριά πολιτική διαδικασία που είχε την αποτίμηση του πολιτικού έργου της ΝΔ, της πολιτικής παρουσίας των 50 ετών, ήταν εκεί, όπου εκεί ήταν όλοι».

 

Related post