Γερμανία: Η Coca-Cola περικόπτει 500 θέσεις εργασίας – Κλείνει πέντε εγκαταστάσεις

 Γερμανία: Η Coca-Cola περικόπτει 500 θέσεις εργασίας – Κλείνει πέντε εγκαταστάσεις

Ο αμερικανικός κολοσσός των αναψυκτικών Coca-Cola θα κλείσει πέντε εγκαταστάσεις παραγωγής και logistics στη Γερμανία μέσα στον επόμενο χρόνο.

Τα εργοστάσια που επηρεάζονται είναι αυτά της Κολωνίας, του Neumünster, του Berlin-Hohenschönhausen, του Bielefeld και του Memmingen, σύμφωνα με ανακοίνωση της Coca-Cola Europa Pacific Partners (CCEP). Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την εμφιάλωση, την πώληση και τη διανομή των ποτών του αμερικανικού ομίλου στη Γερμανία.
Συνολικά πρόκειται να περικοπούν 505 θέσεις εργασίας, 207 να μεταφερθούν σε άλλες εγκαταστάσεις και να δημιουργηθούν 78 νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με την CCEP, στόχος είναι «να τοποθετηθεί ακόμη πιο οικονομικά στο επίμονα ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς, να ανταποκριθεί στις αλλαγές στην εφοδιαστική των ποτών και να ενισχύσει περαιτέρω την αξιοποίηση της δυναμικότητας του γερμανικού δικτύου παραγωγής και εφοδιαστικής».

Στην Κολωνία, όπου η Coca-Cola λειτουργεί έναν χώρο παραγωγής και logistics και απασχολεί σήμερα περίπου 600 άτομα, η παραγωγή θα διακοπεί στις 31 Μαρτίου 2025.

Το κλείσιμο αποσκοπεί στην ενίσχυση της χρησιμοποίησης της παραγωγικής ικανότητας στις άλλες εγκαταστάσεις και στην αύξηση της αποδοτικότητας της παραγωγής. Στις άλλες τέσσερις πόλεις που επηρεάζονται από το κλείσιμο, η εταιρεία παραγωγής διαθέτει αμιγώς εγκαταστάσεις logistics.
Η κίνηση δικαιολογείται επίσης από τις αλλαγές στην εφοδιαστική των ποτών. Οι μεγάλοι συνεργάτες λιανικής μεταβαίνουν όλο και περισσότερο από την απευθείας παράδοση στην παράδοση μέσω της κεντρικής αποθήκης, ενώ οι μικρότεροι πελάτες παραγγέλνουν όλο και περισσότερο μέσω χονδρεμπόρων.

Σύμφωνα με την Coca-Cola Europacific Partners, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ποτών στη Γερμανία, που απασχολεί περίπου 6.500 άτομα σε 27 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 14 εργοστασίων παραγωγής.

Related post