Λευκός Οίκος για πυραυλική επίθεση του Ιράν: Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες – Θα εξετάσουμε ποια είναι τα κατάλληλα επόμενα βήματα

 Λευκός Οίκος για πυραυλική επίθεση του Ιράν: Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες – Θα εξετάσουμε ποια είναι τα κατάλληλα επόμενα βήματα

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν λέει ότι η πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ «φαίνεται να έχει ηττηθεί και να είναι αναποτελεσματική».

«Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για αυτήν την επίθεση και θα συνεργαστούμε με το Ισραήλ για να το κάνουμε αυτό», είπε ο Σάλιβαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.

Για το πώς μπορεί να μοιάζει αυτή η απάντηση, ο Σάλιβαν λέει ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη αρχίσει να συζητούν το θέμα με το Ισραήλ και ότι αυτές οι συνομιλίες θα συνεχιστούν, αλλά αρνείται να δώσει πρόσθετες λεπτομέρειες.

Ο Σάλιβαν είπε ότι το Ιράν εκτόξευσε σχεδόν 200 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ στην αποψινή επίθεση και ότι αντιτορπιλικά του ναυτικού των ΗΠΑ ενώθηκαν με τις ισραηλινές μονάδες αεράμυνας εκτοξεύοντας αναχαιτιστές που κατέρριψαν τον εισερχόμενο πύραυλο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις παρακολούθησαν την επίθεση από την αίθουσα καταστάσεων του Λευκού Οίκου με τους βοηθούς τους εθνικής ασφάλειας.

«Θα εξετάσουμε τώρα ποια είναι τα κατάλληλα επόμενα βήματα για να διασφαλίσουμε πρώτα και κύρια τα αμερικανικά συμφέροντα και στη συνέχεια να προωθήσουμε τη σταθερότητα – στο μέγιστο δυνατό βαθμό – καθώς προχωράμε», λέει.

Χαιρετίζοντας τη φαινομενική επιτυχία στην αποτροπή της επίθεσης, ο Σάλιβαν λέει ότι αυτό οφείλεται κυρίως στον επαγγελματισμό του IDF αλλά και «την επιδέξιη δουλειά του αμερικανικού στρατού και τον σχολαστικό κοινό σχεδιασμό εν όψει της επίθεσης».

Related post