Καιρός: Καλοκαιρία και σταδιακή εξασθένηση των ανέμων, βροχές το σαββατοκύριακο – Αναλυτική πρόγνωση

 Καιρός: Καλοκαιρία και σταδιακή εξασθένηση των ανέμων, βροχές το σαββατοκύριακο – Αναλυτική πρόγνωση

Με καλοκαιρία ξεκινά ο Οκτώβριος σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, καθώς ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα μέχρι και την Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή περιμένουμε τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά, ενώ οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, βροχερό σε αρκετές περιοχές προβλέπεται το σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, με λίγα μόνο σύννεφα κυρίως το πρωί στο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο, το Θερμαϊκό και το βορειοδυτικό και κεντρικό Αιγαίο, τοπικά έως 7 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε φθινοπωρινά επίπεδα, στις περισσότερες περιοχές θα φτάσει τους 23 με 26 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά το πολύ μέχρι 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα, η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

Related post