Τρία νέα ψηφιακά εργαλεία για την ενεργειακή αγορά από τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

 Τρία νέα ψηφιακά εργαλεία για την ενεργειακή αγορά από τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Σε δοκιμαστική λειτουργία έθεσε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) τρία νέα ψηφιακά εργαλεία που αφορούν στο «Ενεργειακό Ισοζύγιο», στην καμπύλη της πάπιας “The Duck Curve” και στο «Το εκτιμώμενο Πλεόνασμα Ενέργειας».

Τα εργαλεία απευθύνονται σε όλους τους φορείς της ενεργειακής αγοράς, σε ερευνητές και αναλυτές που επιθυμούν να έχουν πιο ενδελεχή ανάλυση και γνώση της λειτουργίας της.

Το «Ενεργειακό Ισοζύγιο» βρίσκεται στη διεύθυνση: https://www.rae.gr

Ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα μέσα από αυτό το ψηφιακό εργαλείο να επιλέξει ένα χρονικό διάστημα που θέλει να εξετάσει: Είτε συγκεκριμένη ημέρα είτε οποιαδήποτε χρονική περίοδο (ημέρες, μήνες, έτη) από την έναρξη του Μοντέλου Στόχου (1.11.2020) στην Ελλάδα. Για αυτό το χρονικό διάστημα που επιλέγει, με αυτόματο τρόπο, προκύπτει ένα διάγραμμα στο οποίο αποτυπώνεται το Ενεργειακό Ισοζύγιο.

Η καμπύλη της πάπιας «The Duck Curve» βρίσκεται στη διεύθυνση: https://www.rae.gr

Ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα μέσα από αυτό το ψηφιακό εργαλείο να δει ένα γράφημα που είναι η καμπύλη του καθαρού φορτίου, μέσω της αφαίρεσης της καμπύλης της ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) από την καμπύλη του φορτίου του συστήματος. Αυτή η καμπύλη χαρακτηρίζεται στη διεθνή βιβλιογραφία ως Καμπύλη της Πάπιας, καθώς προσομοιάζει το σχήμα πάπιας.

«Το εκτιμώμενο Πλεόνασμα Ενέργειας» βρίσκεται στον σύνδεσμο https: //www.rae.gr και παρουσιάζει τις περικοπές της περίσσειας ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ.

Related post