Γαλλία: Αντιμέτωπος με ιστορικό δημοσιονομικό έλλειμμα δηλώνει ο νέος ΥΠΟΙΚ – Ρεκόρ αντιδημοφιλίας για Μακρόν και Μπαρνιέ

 Γαλλία: Αντιμέτωπος με ιστορικό δημοσιονομικό έλλειμμα δηλώνει ο νέος ΥΠΟΙΚ – Ρεκόρ αντιδημοφιλίας για Μακρόν και Μπαρνιέ

«Ενα από τα μεγαλύτερα δημοσιονομικά ελλείμματα της ιστορίας της» έχει η Γαλλία και η κατάσταση «είναι σοβαρή», δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομίας Αντουάν Αρμάν στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Les Echos, το υπουργείο Οικονομίας αναμένει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα φθάσει το 6% το 2024, πολύ περισσότερο του 5,1% σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη.

Η γαλλική κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει στις αρχές Οκτωβρίου, με πρωτοφανή καθυστέρηση, σχέδιο προϋπολογισμού για το 2025 με στόχο την ανάταξη των δημοσιονομικών της χώρας.

Ο Αντουάν Αρμάν επανέλαβε ότι η ενδεχόμενη αύξηση της φορολογίας δεν θα αφορά τις μεσαίες τάξεις.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο νέος πρωθυπουργός του Μισέλ Μπαρνιέ κάνουν ρεκόρ αντιδημοφιλίας. Ο πρώτος συγκεντρώνει μόνο 25% θετικών γνωμών και ο δεύτερος 39%, σύμφωνα με δημοσκόπηση Odoxa-Mascaret.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, πριν από την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, της δεξιότερης κυβέρνησης από το 2017 και την ανάληψη της προεδρίας από τον Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ- AFP

Related post