Μπαρτζώκας: «Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας, οι δύο ψηλοί μας λείπουν»

 Μπαρτζώκας: «Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας, οι δύο ψηλοί μας λείπουν»

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να επικρατήσει επί της Τραπάνι με 95-90, μία εβδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων των Πειραιωτών ενόψει της νέας σεζόν με το Σούπερ Καπ της Ρόδου.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στη αμυντική λειτουργία της ομάδας του, η οποία χρίζει βελτίωσης, ενώ αναφέρθηκε και στο τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, μετά τους τραυματισμούς των δύο βασικών σέντερ των “ερυθρόλευκων” (Φαλ, Μιλουτίνοφ).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

Για την Τραπάνι“Καταρχάς συγχαρητήρια στην Τραπάνι για το καλό παιχνίδι και φυσικά για τη φιλοξενία. Ήταν ένας αγώνας σημαντικός, καθώς για εμάς μας ήταν το τελευταίο φιλικό πριν ξεκινήσει επίσημα η σεζόν με το Super Cup. Η Τραπάνι μας έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούμε κόντρα σε μια ομάδα που παίζει με ένταση στην άμυνα. Έπαιξαν πραγματικά πολύ καλά, πρέπει να τούς δώσω τα εύσημα, όπως και στον κόουτς Ρεπέσα φυσικά”.

Για τον αγώνα“Ήταν σημαντικό να αγωνιστούμε με το ίδιο κίνητρο, τα ίδια επίπεδα ενέργειας, την όρεξη που είχαν στην άμυνα (σ.σ οι παίκτες της Τραπάνι) και από αυτή την σκοπιά δεν τα καταφέραμε. Η άμυνά μας ήταν ανεπαρκής. Δεχτήκαμε 90 πόντους και για το επίπεδό μας οφείλουμε να βελτιώσουμε την άμυνά μας.

Επιπλέον, έχουμε πολλούς παίκτες που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Όλοι πρέπει να βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, στο ίδιο επίπεδο γιατί ξεκινάει η σεζόν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ακόμα μια φορά συγχαρητήρια στην Τραπάνι, στον κόουτς Ρεπέσα. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα και να έχουν μια επιτυχημένη χρονιά!”

Για τις απουσίες των Φαλ, Μιλουτίνοβ και πώς επηρεάζουν το παιχνίδι του Ολυμπιακού: “Φυσικά πρέπει να τονίσουμε ότι μάς λείπουν οι δυο ψηλοί μας. Μουστάφα Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν αγωνίζονται, έτσι το παιχνίδι μας αυτή την στιγμή είναι περισσότερο ένα “face up game”.

Μας λείπουν οι δύο σέντερ μας. Ο ένας είναι πολύ δυνατός επιθετικά, ο Μιλουτίνοφ, κι ο άλλος πολύ δυνατός αμυντικά, ο Φαλ. Επιπλέον, οι ΜακΚίσκ και Έβανς είναι εκτός. Επίσης, πολλοί παίκτες επανέρχονται από τραυματισμούς, ενώ άλλοι προέρχονται από υποχρεώσεις με την εθνική τους ομάδα.

Όπως είπα είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Νομίζω είναι σαφές ότι έχουμε επιθετικό ταλέντο, ήμασταν σε εξαιρετική βραδιά επιθετικά, βάλαμε 95 πόντους, αλλά η άμυνα δίνει τίτλους και επιτυχία”.//Π.

Πηγή: ertsports.gr

Related post