Σε πύρινο κλοιό επτά νομοί της Κολομβίας – Στάχτη 110.000 στρέμματα με βλάστηση

 Σε πύρινο κλοιό επτά νομοί της Κολομβίας – Στάχτη 110.000 στρέμματα με βλάστηση

Οι δασικές πυρκαγιές στην Κολομβία, που τροφοδοτούν η ξηρασία και η ζέστη, εξαπλώθηκαν σε επτά νομούς και μετέτρεψαν σε αποκαΐδια σχεδόν 110.000 στρέμματα γης με βλάστηση, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι αρχές στο κράτος της Λατινικής Αμερικής.

Είναι ενεργές τουλάχιστον 31 εστίες, στους νομούς Τολίμα, Κάουκα, Κουντιναμάρκα, Ουίλα, Βάγιε δελ Κάουκα, Ναρίνιο και Αμασόνας, κατά τα πιο πρόσφατα δεδομένα που δημοσιοποίησε μέσω X η εθνική ομάδα διαχείρισης κινδύνων και καταστροφών.

Οι νομοί Ναρίνιο και Αμασόνας γειτονεύουν με τον Ισημερινό, το Περού και τη Βραζιλία, χώρες όπου μαίνονται επίσης σφοδρές πυρκαγιές. Ως αυτό το στάδιο έχουν απανθρακωθεί 109.450 στρέμματα με βλάστηση στην Κολομβία.

Οι αρχές ανέπτυξαν οκτώ αεροσκάφη για να αντιμετωπιστεί πυρκαγιά κοντά στο χωριό Ναγατάιμα, όπου δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν, υδραγωγείο και σπίτια καταστράφηκαν.

Η Κολομβία και γειτονικές της χώρες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με τη χειρότερη ξηρασία που έχουν ζήσει εδώ και δεκαετίες, φαινόμενο που ειδικοί αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή.

Related post