Επίδειξη ισχύος από τη Χεζμπολάχ: Αποκάλυψε τις προδιαγραφές των βαρέων πυραύλων Fadi-1 και Fadi-2

 Επίδειξη ισχύος από τη Χεζμπολάχ: Αποκάλυψε τις προδιαγραφές των βαρέων πυραύλων Fadi-1 και Fadi-2

Τα στρατιωτικά Μέσα Ενημέρωσης της Χεζμπολάχ δημοσίευσαν λεπτομέρειες για τους πυραύλους “Fadi 1” και “Fadi 2” που χρησιμοποίησε στον βομβαρδισμό της Χάιφα τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η Χεζμπολάχ επεσήμανε ότι «τα χαρακτηριστικά του πυραύλου Fadi 1 είναι ότι η εκρηκτική κεφαλή έχει βάρος 83 κιλά, το διαμέτρημα του βλήματος είναι 220 χιλιοστά, το μήκος του είναι 6 μέτρα και η εμβέλεια είναι 70 χιλιόμετρα», εξηγώντας ότι «ο πύραυλος εδάφους-εδάφους είναι τακτικός και χρησιμοποιείται σε βομβαρδισμούς περιοχής».

«Ο πύραυλος χρησιμοποιείται σε εντατικούς βομβαρδισμούς για να προκαλέσει σύγχυση στα αμυντικά συστήματα και μπορεί να εκτοξευθεί από σταθερές ή κινητές συστοιχίες, ενώ χρησιμοποιείται για να διαταράξει τις γραμμές ανεφοδιασμού και τις βάσεις στόχων μακριά από τις πρώτες γραμμές» σημείωσε η Χεζμπολάχ.

Όσον αφορά τον πύραυλο «Fadi 2», εξήγησε ότι «η εκρηκτική κεφαλή έχει βάρος 170 κιλά, το διαμέτρημα του πυραύλου είναι 302 χιλιοστά, το μήκος του είναι 6 μέτρα, το βεληνεκές 100 χιλιόμετρα και ο πύραυλος εδάφους-εδάφους είναι τακτικός και χρησιμοποιείται για βομβαρδισμούς περιοχής».

«Η κεφαλή είναι εξαιρετικά εκρηκτική, γεγονός που την καθιστά αποτελεσματική ενάντια σε οχυρωμένες τοποθεσίες, υποδομές και μεγάλες συγκεντρώσεις εχθρικών δυνάμεων», είπε η Χεζμπολάχ ανακοινώνοντας ότι «ο πύραυλος τέθηκε σε λειτουργία κατά τον πόλεμο του Ιουλίου 2006».

Τα ξημερώματα της Κυριακή η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε τρεις επιχειρήσεις στην πόλη της Χάιφα, με στόχο την ισραηλινή αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ και τα στρατιωτικά βιομηχανικά συγκροτήματα της εταιρείας Rafael, η οποία ειδικεύεται σε ηλεκτρονικά μέσα και εξοπλισμό. Στόχευσαν επίσης πολλά σπίτια στην πόλη.

 

Related post