Ισραήλ: Αυτοί είναι οι διοικητές της Χεζμπολάχ που «εξουδετερώθηκαν» μαζί με τον Ιμπραχίμ Ακίλ στη Βηρυτό

 Ισραήλ: Αυτοί είναι οι διοικητές της Χεζμπολάχ που «εξουδετερώθηκαν» μαζί με τον Ιμπραχίμ Ακίλ στη Βηρυτό

Ο απολογισμός του ισραηλινού πλήγματος της Παρασκευής στα νότια προάστια της Βηρυτού, κατά τον οποίο στοχοθετήθηκαν ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ, ανέρχεται σε 37 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Το πλήγμα στοίχισε τη ζωή σε 37 ανθρώπους, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σε έναν νέο απολογισμό, διευκρινίζοντας πως «οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης των συντριμμιών» του κατεστραμμένου κτιρίου συνεχίζονται. Ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 31 νεκρούς, εκ των οποίων 3 παιδιά και επτά γυναίκες.

IDF: Αυτοί είναι οι διοικητές της Χεζμπολάχ που «εξουδετερώθηκαν» μαζί με τον Ιμπραχίμ Ακίλ στη Βηρυτό

Τα ονόματα και τις φωτογραφίες των διοικητών της Χεζμπολάχ που «εξουδετερώθηκαν» από την πυραυλική επίθεση στη Βηρυτό, μαζί με τον νούμερ 2 της οργάνωσης Ιμπραχίμ Ακίλ, έδωσε στη δημοσιότητα ο IDF.

Ο ισραηλινός στρατός θεωρεί καίριο το πλήγμα κατά της Χεζμπολάχ, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη ομάδα που είχε συγκεντρωθεί για συμβούλιο στη Βηρυτό, οργάνωνε νέα επίθεση ανάλογη της 7ης Οκτωβρίου, στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο όνομα του Αμπού Χασάν Σαμίρ, ο οποίος εμφανίζεται ως ο βασικός εκπαιδευτής των αντρών της Δύναμης Ραντβάν την τελευταία τουλάχιστον 10ετία. Σημειώνεται δε, πως ήταν ένας από τους κύριους εμπνευστές της επιχείρησης που σχεδιαζόταν από τη Χεζμπολάχ, για εισβολή στο βόρειο Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσε ο IDF, οι βασικοί διοικητές της δύναμης Radwan που σκοτώθηκαν στην επίθεση ήταν οι εξής:

-Ο Samer Abdul-Halim Halawi, διοικητής της παράκτιας περιοχής
-Ο Abbas Sami Maslamani, διοικητής της περιοχής Qanas
-Ο Abdullah Abbas Hajazi, διοικητής της περιοχής Ramim Ridge
-Ο Muhammed Ahmad Reda, διοικητής της περιοχής Al-Khiam
-Ο Χασάν Χουσεΐν Μάντι, διοικητής της περιοχής Mount Dov
-Ο Χασάν Γιουσέφ Αμπάντ Αλσατάρ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις της Δύναμης Ραντβάν. Οδήγησε και προώθησε όλες τις επιχειρήσεις πυραύλων της δύναμης.
-Ο Hussein Ahmad Dahraj, Αρχηγός του Επιτελείου της Δύναμης Radwan, σκοτώθηκε επίσης στην επίθεση. Ασχολήθηκε με τη μεταφορά όπλων και την ενίσχυση της οργάνωσης.

Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο –  Με μπαράζ 25 ρουκετών απάντησε η Χεζμπολάχ
Νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο εξαπέλυσαν το Σάββατο το μεσημέρι οι IDF όπως ανακοίνωσαν, ενώ το Λίβανο απάντησε με ένα μπαράζ περίπου 25 ρουκετών προς το βόρειο Ισραήλ.

Η αστυνομία του Ισραήλ υποστήριξε ότι έχει λάβει αναφορές για χτυπήματα ρουκετών που προκάλεσαν ζημιές και πυροδότησαν πυρκαγιές. Δεν υπάρχουν ωσδτόσο, αναφορές για τραυματίες από την επίθεση.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φάνηκε να δείχνει αρκετές απόπειρες αναχαίτισης πυραύλων.

Το μπαράζ ήρθε λίγες στιγμές αφότου ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε ότι πραγματοποιούσε ένα κύμα αεροπορικών επιδρομών σε στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Παράλληλα, προειδοποιητικές σειρήνες ηχούν σε πολλές πόλεις στο βόρειο Ισραήλ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με του Times of Israel οι σειρήνες ακούγονται στο Σαφέντ, το Kiryat Shmona και πολλές άλλες κοινότητες στη Γαλιλαία.

Νωρίτερα, η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου του Ισραηλινού Στρατού έδωσε οδηγίες στους κατοίκους της βόρειας πόλης Σαφέντ και πολλών άλλων κοινοτήτων στο βόρειο Ισραήλ να παραμείνουν κοντά σε καταφύγια βομβών μέχρι νεωτέρας.

Related post