Σοκ στη Γαλλία: Δασκάλα βιντεοσκοπήθηκε να χτυπά και να ψεκάζει τρίχρονο παιδί

 Σοκ στη Γαλλία: Δασκάλα βιντεοσκοπήθηκε να χτυπά και να ψεκάζει τρίχρονο παιδί

Ποινική έρευνα έχει ξεκινήσει στη Γαλλία μετά τη δημοσίευση ενός σοκαριστικού βίντεο που δείχνει μια δασκάλα σε νηπιαγωγείο του Παρισιού να χτυπάει ένα τρίχρονο κορίτσι και στη συνέχεια να ψεκάζει ένα άγνωστο υγρό στο πρόσωπό του, ενώ εκείνο φώναζε «μαμά!». Το περιστατικό συνέβη στο σχολείο Frères-Voisins στο 15ο διαμέρισμα της πόλης, την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε από δικηγόρο της οικογένειας του παιδιού, έχει προκαλέσει κύμα οργής και σοκ σε ολόκληρη τη Γαλλία. Η δασκάλα φαίνεται να στέκεται πάνω από το κορίτσι, το οποίο ούρλιαζε και έκλαιγε, πριν το χτυπήσει στην πλάτη, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει στο πάτωμα.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Βανέσα Έντμπεργκ, ανέφερε ότι η δασκάλα άρπαξε επίσης ένα μικρό μπουκάλι και ψέκασε ένα άγνωστο προϊόν στο πρόσωπο του παιδιού, ενώ η ίδια συνέχισε να του απευθύνεται λέγοντας: «Ορίστε, αισθάνεσαι καλά εκεί;». Η Έντμπεργκ δήλωσε ότι τόσο το κορίτσι όσο και η οικογένειά του είναι «εξαιρετικά τραυματισμένοι» και έχουν καταθέσει καταγγελία στις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές.

Το περιστατικό καταγράφηκε κρυφά από μια άλλη μητέρα, που βρισκόταν στην τάξη και παρατήρησε την κακομεταχείριση. Ο πατέρας του παιδιού δήλωσε ότι η κόρη του είχε χτυπηθεί και στο παρελθόν, γεγονός που την έκανε να υποφέρει από κρίσεις, γεγονός που ώθησε την παρούσα μητέρα να καταγράψει το περιστατικό.

Αφού το κορίτσι χτυπήθηκε, στάλθηκε στη γωνία της τάξης, όπου συνέχισε να φωνάζει για τη μητέρα του, προκαλώντας περαιτέρω αναστάτωση. Η οικογένεια έμαθε για το βίντεο δύο ημέρες μετά, όταν η μητέρα που κατέγραψε το περιστατικό τους το παρέδωσε.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για το περιστατικό.

Related post