Neuralink: Ο δεύτερος ασθενής που έλαβε το εμφύτευμα παίζει παιχνίδια και σχεδιάζει τρισδιάστατα αντικείμενα

 Neuralink: Ο δεύτερος ασθενής που έλαβε το εμφύτευμα παίζει παιχνίδια και σχεδιάζει τρισδιάστατα αντικείμενα

Έναν μήνα αφότου έλαβε το εγκεφαλικό εμφύτευμα της Neuralink, o δεύτερος παραπληγικός ασθενής μπορεί και ελέγχει εξ αποστάσεως ένα ποντίκι στον φορητό υπολογιστή του για να παίζει τα αγαπημένα του παιχνίδια. Ο ασθενής, γνωστός ως Άλεξ, έχασε τον έλεγχο των άκρων του μετά από τραυματισμό της σπονδυλικής του στήλης.

Πριν λάβει το εμφύτευμα, ο Άλεξ έπαιζε το αγαπημένο του παιχνίδι Counter-Strike 2 με ένα χειριστήριο που λειτουργούσε με το στόμα, ονόματι QuadStick. Ωστόσο, το χειριστήριο αυτό τον εμπόδιζε να κινείται και να στοχεύει το όπλο του ταυτόχρονα. Με το εμφύτευμα της Neuralink, ωστόσο, ο Άλεξ μπορεί πλέον να στοχεύει και να κινείται ταυτόχρονα.

Εκτός από τα παιχνίδια, ο δεύτερος ασθενής έχει εξερευνήσει και άλλες εφαρμογές του εμφυτεύματος. Το έχει χρησιμοποιήσει για να αναπτύξει τρισδιάστατα σχέδια με τη βοήθεια του λογισμικού CAD, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας προσαρμοσμένης βάσης για τον φορτιστή του εμφυτεύματός του, η οποία εκτυπώθηκε τρισδιάστατα.

Μελλοντικές προκλήσεις και σχέδια

Η Neuralink δήλωσε πως αντιμετώπισε το πρόβλημα που προέκυψε με τον πρώτο ασθενή που έλαβε το εμφύτευμά της. Παρά την επιτυχή χειρουργική επέμβαση, περίπου το 85% των ηλεκτροδίων που ήταν συνδεδεμένα στον εγκέφαλο του ασθενούς μετατοπίστηκαν, γεγονός που περιόρισε την ικανότητα του εμφυτεύματος να διαβάζει αποτελεσματικά τα νευρικά σήματα. Παρόλα αυτά, ο ασθενής μπορεί ακόμη να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά το εμφύτευμα.

Έκτοτε, η Neuralink ελαχιστοποίησε τον κίνδυνο δημιουργίας θυλάκων αέρα κατά τη διάρκεια της επέμβασης και τοποθέτησε το εμφύτευμα βαθύτερα στον εγκεφαλικό ιστό. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία στοχεύει να βελτιώσει περαιτέρω την τεχνολογία της. Η Neuralink εργάζεται για την ανάπτυξη των χειριστηρίων ώστε να παρέχει πλήρη λειτουργικότητα ποντικιού και χειριστηρίου βιντεοπαιχνιδιών.

ΠΗΓΗ: Interesting Engineering

 

Related post