Καιρός: Αλλάζει απότομα με βροχές και καταιγίδες – Πού έπεσε χαλάζι, άναψαν φωτιές από τους κεραυνούς

 Καιρός: Αλλάζει απότομα με βροχές και καταιγίδες – Πού έπεσε χαλάζι, άναψαν φωτιές από τους κεραυνούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Σύμφωνα με τις μετεωρολιγικές προβλέψεις, αναμένεται να επεκταθεί η καιρική αστάθεια σε περισσότερες περιοχές της χώρας, το πρωί στα βορειοδυτικά και σταδιακά στις κεντρικές, δυτικές και βόρειες περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τις βόρειες περιοχές.

Την αποτόμη αλλαγή του καιρού διαπίστωσαν από χθες 18/8 όσοι βρίσκονται στο βόρειο-βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και σε περιοχές, όπως Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, όπου εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι.

Οι μετεωρολόγοι, στις προγνώσεις τους, έκαναν λόγο για έντονη κεραυνική δραστηριότητα αυτές τις ημέρες και κυρίως, τις τρεις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας, μέχρι και την Πέμπτη δηλαδή που θα αρχίσει να ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία. Πρόκειται για ένα σκηνικό που θα κρατήσει μέχρι και την Τετάρτη 21 Αυγούστου, επηρεάζοντας κατά βάση τα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα, όπως την Ήπειρο, το βόρειο Ιόνιο και τη Μακεδονία.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας εφιστά την προσοχή για τον καιρό, επισημαίνοντας ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλλαγής είναι πως από τις 44 πυρκαγιές που σημειώθηκαν την χθες, οι 10 προκλήθηκαν από κεραυνούς.

Related post