Γιατί πρέπει να βγείτε αμέσως από το νερό αν δείτε να σχηματίζονται τετράγωνα κύματα!(vid)

 Γιατί πρέπει να βγείτε αμέσως από το νερό αν δείτε να σχηματίζονται τετράγωνα κύματα!(vid)

Μπορεί να γνωρίζετε ή να μην γνωρίζετε ότι τα κύματα του ωκεανού σχηματίζονται όταν μια πηγή ενέργειας περνά μέσα από το νερό.

Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ισχυρούς ανέμους μέχρι έντονες καιρικές συνθήκες, βαρυτική έλξη ή ακόμα και υποβρύχιες διαταραχές όπως σεισμοί και ηφαιστειακές εκρήξεις . Σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, μπορεί να παρατηρήσετε τα κύματα που δημιουργούν ένα μοτίβο στην επιφάνεια του νερού που μοιάζει με σκακιέρα.

Οι ωκεανογράφοι πιστεύουν ότι τα τετράγωνα κύματα στην πραγματικότητα δεν προκύπτουν από οτιδήποτε συμβαίνει κάτω από το νερό.

Με άλλα λόγια, τα τετράγωνα κύματα προκύπτουν από τη διασταύρωση δύο θαλασσών, γνωστά και ως εγκάρσια κύματα.

Ένα μοτίβο καιρού στην περιοχή κάνει τα κύματα να σχηματίζονται σε διαφορετικές γωνίες. Όταν δύο αντιτιθέμενες διογκώσεις νερού συγκρούονται, εμφανίζεται ένα μοναδικό μοτίβο.

Αν και είναι εκπληκτικό να το δει κανείς, το Surfer Today γράφει ότι αυτό το φαινόμενο είναι σπάνιο και εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς συνήθως συνδέεται με ισχυρές παλίρροιες.

Τα τετράγωνα κύματα μπορούν να φτάσουν έως και τα 3 μέτρα και μπορούν να εξαφανιστούν όσο γρήγορα εμφανίζονται.

Επομένως, εάν θέλετε να αποφύγετε να βρεθείτε σε μια παλίρροια, τότε θα πρέπει να βγείτε αμέσως από το νερό εάν παρατηρήσετε ότι σχηματίζονται.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), τα τετραγωνικά κύματα προκάλεσαν ένα τεράστιο ποσοστό ναυαγίων μεταξύ 1995 και 1999.

Εάν σας γοητεύει η τεράστια δύναμη που μπορούν να έχουν τα τετράγωνα κύματα και θέλετε να δείτε μόνοι σας το φαινόμενο, τότε το πιο διάσημο μέρος στον κόσμο για να τα παρακολουθήσετε είναι το γαλλικό νησί Île de Ré.

Το μικρό νησί βρίσκεται ακριβώς έξω από την ακτή της Λα Ροσέλ όπου τακτικά τουρίστες συρρέουν στις ακτές του για να πάρουν μια γεύση από το φαινόμενο.

Εν τω μεταξύ, τετράγωνα κύματα έχουν επίσης εντοπιστεί στο παρελθόν στον Νότιο Ειρηνικό και στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Πλάνα από τα τετράγωνα κύματα έχει κοινοποιηθεί στο παρελθόν από το Facts Verse στο YouTube και έχει συγκεντρώσει πάνω από 19 εκατομμύρια προβολές.

Πηγαίνοντας στην ενότητα σχολίων ένας χρήστης πληκτρολόγησε: «Ελάτε στη Νέα Ζηλανδία και θα δείτε τη θάλασσα της Τασμανίας να συναντά τον Ειρηνικό ωκεανό. Είναι ένα εκπληκτικό φαινόμενο.

Ένας δεύτερος σχολίασε: «Έχω δει πού συναντώνται δύο θάλασσες! Υπάρχει ένα όμορφο θέαμα στον Ισημερινό όπου βλέπετε τη μια πλευρά και το δυσοίωνο σκοτεινό πράσινο και την άλλη πλευρά έναν γαλάζιο ωκεανό, έτσι πηγαίνετε από το πράσινο της θάλασσας στον γαλάζιο ωκεανό και είναι πολύ εκπληκτικό επειδή υπάρχει μια ευθεία γραμμή όσο μπορείτε να δείτε! Η μητέρα φύση είναι τρελή!»

“Ουάου! Ο ωκεανός μπορεί να είναι επικίνδυνος», έγραψε ένας τρίτος χρήστης. “Ευχαριστώ για την επισήμανση.”

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Related post