Σάμος: Οι Τούρκοι επισκέπτες κάνουν και φέτος την διαφορά στην τουριστική κίνηση

 Σάμος: Οι Τούρκοι επισκέπτες κάνουν και φέτος την διαφορά στην τουριστική κίνηση

Τα επίπεδα του 2019 στοχεύει να αγγίξει φέτος η Σάμος σε επίπεδο αφίξεων τουριστών μέσω πτήσεων τσάρτερ όπως δήλωσε ο γραμματέας των τουριστικών πρακτόρων Δημήτρης Κασμιρλής.

Ο κ. Κασμιρλής, ωστόσο, επισήμανε ότι ο αριθμός αυτός είναι πολύ μειωμένος σε σχέση με τους επισκέπτες της δεκαετίας του 2000 που είχαν ξεπεράσει τους 160 χιλιάδες. Απέδωσε την μείωση στις κλίνες που εκλείπουν πλέον και επισήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων ξενοδοχείων και καταλυμάτων γενικότερα.

Τόνισε ότι φέτος η σεζόν είναι λίγο καλύτερη από πέρυσι χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει μεγάλη κατανάλωση από τους Ευρωπαίους αφού και εκείνοι, όπως και οι Έλληνες, αντιμετωπίζουν τις τραγικές συνέπειες του πολέμου της Ουκρανίας, με την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια.

Από την άλλη, πολύ αυξημένη καταγράφεται η κίνηση από την γειτονική Τουρκία, η οποία φαίνεται ότι θα είναι σωτήρια για την τοπική οικονομία.

Σε επίπεδο ευρωπαίων επισκεπτών αύξηση καταγράφεται φέτος από την Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ η τελευταία πτήση τσάρτερ είναι περίπου στις αρχές του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον γραμματέα των τουριστικών πρακτόρων, πολύ θετική κίνηση ήταν η επιπλέον πτήση της Aegean με Airbus ενώ ο κ. Κασμιρλής επισήμανε την ανάγκη για στοχευμένη διαφήμιση του νησιού και ενημέρωση από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου για τη διαχείριση των 500.000 ευρώ από τον ΕΟΤ για την καμπάνια προβολής της.

Related post