Ελεύθερη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθήνα έως τον Οκτώβριο

 Ελεύθερη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθήνα έως τον Οκτώβριο

Η εφαρμογή του Δακτυλίου ως μέτρο για τον περιορισμό της κυκλοφορίας και της περιβαλλοντολογικής επιβάρυνσης, έχει αποδειχτεί πως είναι πετυχημένη και ως τέτοια, συνεχίζει και ισχύει ανελλιπώς από το 1979 όταν και θεσπίστηκε για πρώτη φορά. Μάλιστα τότε, είχε ξεκινήσει να λειτουργεί ως “επείγον προσωρινό μέτρο για λόγους εξοικονόμησης καυσίμων”.

Βλέπετε τότε ήταν σε εξέλιξη η παγκόσμια πετρελαϊκή κρίση αλλά από το 1982, αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η καθιέρωσή του ως μόνιμο μέτρο για την πρόληψη της κυκλοφοριακής συμφόρησης του κέντρου- εκτός της ανακούφισης της ατμόσφαιρας από το νέφος που είχε την… τιμητική του, ως κάτι νέο προς αντιμετώπιση από όλα τα κράτη της Ευρώπης και όχι μόνο.

Η εκ περιτροπής κυκλοφορία των αυτοκινήτων βάσει του αριθμού κυκλοφορίας τους, είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος και με τη βοήθεια των αρχών για την αποτελεσματική εφαρμογή του μέτρου, μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Στην πορεία προέκυψαν και τα αυτοκίνητα που λόγω εξηλεκτρισμού, απαλλάσσονται από κάθε τέτοιου είδους περιορισμό κυκλοφορίας.

Φέτος, από τις 19 Ιουλίου και μέχρι τα μέσα περίπου του Οκτώβρη, το μέτρο μπαίνει σε παύση και έτσι μπορούν όλα τα οχήματα, καθημερινά να κυκλοφορούν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Άλλωστε, το 2023 η επανέναρξη της ισχύος του Δακτυλίου, έγινε στις 16 Οκτωβρίου και κάτι τέτοιο αναμένεται εύλογα να ισχύσει και για το 2024.

Πηγή: Sport24.gr

Related post