Ικαρία: Ειδικός διάδρομος για άτομα με κινητικές δυσκολίες στην παραλία των Θερμών

 Ικαρία: Ειδικός διάδρομος για άτομα με κινητικές δυσκολίες στην παραλία των Θερμών

Το SeaAccess είναι ένας πρωτοποριακός μηχανισμός προσβασιμότητας, ηλεκτρικός, ηλιακά φορτιζόμενος, που μεταφέρει με ασφάλεια και άνεση τα άτομα με κινητικές δυσκολίες από την ακτή στη θάλασσα για κολύμβηση. Πρόκειται για ένα σύστημα που και την προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο χρησιμοποιήθηκε από τον Δήμο Ικαρίας σε παραλίες του νησιού, αλλά, δυστυχώς, μπορεί να λειτουργήσει μόνο στις παραλίες που δεν δέχονται κυματισμό, όπως της νότιας πλευράς του νησιού, για αυτό και η επιλογή των Θέρμων κρίνεται πιο κατάλληλη, αφού το συγκεκριμένο όχημα μπορεί με ασφάλεια να δώσει την δυνατότητα σε άτομα με περιορισμό στην κίνηση τους να απολαύσουν την θάλασσα.

Πρόκειται για έργο ενταγμένο το 2018, που καθυστέρησε σημαντικά να ξεκινήσει να υλοποιείται λόγω δικαστικής διαμάχης των εργοληπτών και συμβασιοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2022.

Εκτός του αμαξιδίου, ο πλαστικός τάπητας είναι απαραίτητος για την σωστή λειτουργία του SeaAccess και είναι επίσης απαραίτητη η φροντίδα του, δηλαδή να καθαρίζεται από την άμμο που και πέρυσι συγκεντρωνόταν πάνω στον τάπητα και εμπόδιζε την μετακίνηση του αμαξιδίου. Σε αντίθετη περίπτωση η χρήση του δεν θα είναι εφικτή.

Ο Δήμος στην ανακοίνωσή του ευχαρίστησε τους κατοίκους των Θερμών καθώς και φίλων, χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των οποίων έγινε η τοποθέτηση.

Από την πλευρά τους άμεσα ενδιαφερόμενοι, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, εκφράζουν την ελπίδα ο τάπητας να παραμείνει καθαρός και λειτουργικός και οι γονείς να δώσουν το μήνυμα στα παιδιά τους ότι το αμαξίδιο και ο διάδρομος δεν είναι παιχνίδι.

Related post