Βολές Μηταράκη κατά Φουντεδάκη και στους υποστηρικτές της στο Μαξίμου

 Βολές Μηταράκη κατά Φουντεδάκη και στους υποστηρικτές της στο Μαξίμου

Αντιδράσεις στους κόλπους της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει προκαλέσει, κατά πληροφορίες, ο επικείμενος διορισμός της καθηγήτριας Αστικού Δικαίου, Κατερίνας Φουντεδάκη, στη θέση της προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Η κ. Φουντεδάκη, συντάκτρια του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και συμμετέχουσα στα «φροντιστήρια» των βουλευτών της ΝΔ, προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των θέσεών της για την παρένθετη μητρότητα σε ομόφυλα ζευγάρια, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης.

Ο διορισμός της επρόκειτο να εγκριθεί την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, μετά από ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αλλά αναβλήθηκε ξαφνικά. Σχολιασμοί από βουλευτές της ΝΔ ανέφεραν πως η κ. Φουντεδάκη είχε υποστηρίξει θέσεις που συγκρούονται με την κυβερνητική γραμμή.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, σχολίασε το θέμα στην πρωινή εκπομπή του OPEN, χαρακτηρίζοντας «απόλυτα θετική» την άμεση αντίδραση της ηγεσίας της ΝΔ στις διαφορετικές απόψεις των βουλευτών. «Είναι πολύ σημαντικό σε ένα δημοκρατικό κόμμα όπως η ΝΔ, οι βουλευτές να έχουν άποψη και να εισακούεται. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η δήλωση της κυρίας, η οποία ήταν απρεπής. Θεώρησε ότι υπάρχει ρεβανσισμός στο ότι δεν επιλέχθηκε λες και είχε αυτονόητο δικαίωμα, κάποιοι της έδωσαν το δικαίωμα να νομίζει ότι έχει δικαίωμα υποβολής πάνω στους κυρίαρχους βουλευτές της ΝΔ», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Σε ερώτηση αν οι βουλευτές θα αντιδρούσαν το ίδιο αν η κ. Φουντεδάκη δεν ήταν συντάκτρια του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Μηταράκης απάντησε: «Τα ακαδημαϊκά προσόντα της δεν αμφισβητούνται, αλλά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν είναι ακαδημαϊκή αλλά πολιτική. Όταν ηγείσαι μιας Αρχής, βάζεις και μια πολιτική γραμμή σε αυτήν».

Πολλοί ερμηνεύουν τα σχόλια του κ. Μηταράκη ως έμμεση επίθεση προς το Μαξίμου και συγκεκριμένα προς τους κ.κ. Σκέρτσο και Πατέλη. Ο κ. Μηταράκης φάνηκε να αφήνει αιχμές για την επιρροή που ασκούν συγκεκριμένα πρόσωπα του κυβερνητικού επιτελείου, υπονοώντας ότι αυτοί είναι που «έδωσαν το δικαίωμα» στην κ. Φουντεδάκη να πιστεύει ότι έχει δικαίωμα υποβολής πάνω στους βουλευτές της ΝΔ.

Το ζήτημα αυτό συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις και διχασμούς εντός της κυβερνητικής παράταξης, αναδεικνύοντας τις διαφωνίες και τα αντικρουόμενα συμφέροντα που υπάρχουν στο εσωτερικό της.

Related post