Επανέρχεται στο αίτημα αύξησης του ποσού της επιχορήγησης για την δακοκτονία η Περιφέρεια Β. Αιγαίου

 Επανέρχεται στο αίτημα αύξησης του ποσού της επιχορήγησης για την δακοκτονία η Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Νέα επιστολή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στον νέο Υπουργό αυτή τη φορά, Κώστα Τσιάρα, έστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλη, ζητώντας αύξηση του ποσού της επιχορήγησης για την δακοκτονία, αίτημα που κατ’ επαναληψη έχει κατατεθεί από τη Διεύθυνση Αγροτική Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με συγκεκριμένες προτάσεις.

“Τα χρήματα της δακοκτονίας είναι σταθερά μειωμένα τα τελευταία χρόνια για το Βόρειο Αιγαίο, ενώ για άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρες δίνεται επιπλέον χρηματοδότηση κ. Αντωνέλλη επισημαίνει χαρακτηριστικά η κ. Αντωνέλλη στην επιστολή της, “αιτήματα που παραμένουν τα ίδια με μόνη διαφορά την διόγκωση της ανάγκης που προκύπτει ως συνέπεια της απραξίας των προκατόχων σας και της απαξίωσης τους να ασχοληθούν τόσο με τον επιβαλλόμενο επανασχεδιασμό της υλοποίησης της δακοκτονίας και την ανάλογη αλλαγή του θεσμικού και νομικού πλαισίου όσο και με την επιπλέον χρηματοδότησή της”.

Η κ. Αντωνέλλη ζητά “να ακουστεί η φωνή της απόγνωσης των ελαιοκαλλιεργητών μας, την οποία εκφράζουμε ως εκπρόσωποι τους από τα ακριτικά νησιά μας και σύνορα της Ευρώπης. Θα μας δώσετε με τις πρωτοβουλίες σας την δυνατότητα να μένουμε στα νησιά μας, αφού ως γνωστόν η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί πυλώνα της οικονομίας τους;;”, διερωτάται η Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα. Η δεύτερη διαβροχή για τον δάκο της ελιάς θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου και για όλη την περίοδο της δακοκτονίας θα γίνονται ψεκασμοί.

Related post