Πρόωρος τελικός στην “Allianz Arena”

 Πρόωρος τελικός στην “Allianz Arena”

Στο Μόναχο διεξάγεται ο πρώτος ημιτελικός του Euro 2024 με την Ισπανία να αγωνίζεται κόντρα στη Γαλλία (22:00, ΕΡΤ1), με έπαθλο την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά.

Η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης βάσει αριθμών είναι οι “φούριας ρόχας” που έχουν νικήσει και στα πέντε παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα, είναι πρώτοι σε γκολ (11), σε συνολικές προσπάθειες (102) και ανακτήσεις μπάλας (230), αποδεικνύοντας πόσο εντυπωσιακοί είναι τόσο επιθετικά, όσο κι αμυντικά. «Οι παίκτες μου είναι αχόρταγοι», είχε τονίσει ο προπονητής Λουίς ντε λα Φουέντε μετά τη νίκη επί της Γερμανίας στα προημιτελικά.

Οι Γάλλοι δεν έχουν δικαιώσει τις προσδοκίες των φίλων τους, έχοντας σημειώσει μόλις ένα γκολ (με πέναλτι), όμως έχουν δεχθεί μόλις ένα τέρμα, δείχνοντας το πόσο στιβαροί είναι στα μετόπισθεν.

Οι «Les Bleus» στοχεύουν στον τέταρτο τελικό μεγάλου τουρνουά τα τελευταία οκτώ χρόνια, καθώς έφτασαν στο τελευταίο ματς της διοργάνωσης στο EURO 2016 και στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 και του 2022, επιβεβαιώνοντας την εμπειρία τους.

«Είμαστε στους ημιτελικούς και είναι κάτι που δεν πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο, ακόμα κι αν το έχουμε συνηθίσει πρόσφατα», δήλωσε ο προπονητής Ντιντιέ Ντεσάν μετά τη νίκη επί της Πορτογαλίας στα προημιτελικά και πρόσθεσε: «Τώρα πάμε να το κερδίσουμε».

Related post