Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Ενίσχυση του μελτεμιού Τρίτη και Τετάρτη, πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή

 Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Ενίσχυση του μελτεμιού Τρίτη και Τετάρτη, πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Συνεχίζεται η ζέστη τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, ενώ προβλέπονται και τοπικές μπόρες στα βόρεια κυρίως ορεινά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν εκ νέου την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη, φτάνοντας ξανά τα 6 με 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή προβλέπεται αισθητή υποχώρηση της θερμοκρασίας, καθώς ένα σύστημα καιρού από τα βορειοδυτικά θα απομακρύνει τις πολύ θερμές αέριες μάζες και θα φέρει και βροχές κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες  νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ στα πελάγη, το πολύ μέχρι 6 τοπικά στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας. Το μεσημέρι θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 38 και στα ανατολικά πιθανώς τοπικά 39 βαθμούς, στα νησιά τους 33 με 36 και στη νότια Κρήτη έως 37 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς, η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς.

Την Τρίτη γενικά αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά και τοπικές μπόρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία έως 37 και πιθανώς 38 βαθμούς τοπικά στα ηπειρωτικά.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

 

Related post