Τρεις Ευρωπαϊκοί Τελικοί ποδοσφαίρου και ένας αγώνας πριν τον τίτλο με “άρωμα” Ελλάδος!

 Τρεις Ευρωπαϊκοί Τελικοί ποδοσφαίρου και ένας αγώνας πριν τον τίτλο με “άρωμα” Ελλάδος!

Του Λευτέρη Τ. Τεργιάκη 

Στο τέλος τους φτάνουν και οι τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που μέχρι τις αρχές Ιουνίου θα έχουν αναδείξει τους νικητές για το 2024. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι 2/6 για το Uefa Champions League στο Λονδίνο, 23/5 για το Europa League στο Δουβλίνο και 29/5 για το Conference League στη Νεα Φιλαδελφεια, στην ΟΠΑΠ Αρένα που θα ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Ξεκινώντας από το Champions League, η 14 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει με την Ντόρτμουντ του Μάρκο Ρόις στον “τελευταίο του χορό” με τα κιτρινόμαυρα, πριν την αποχώρηση του το καλοκαίρι. Η Ρεάλ ειναι το μεγάλο φαβορί και κυνηγά ένα ακόμα treble εχοντας ήδη αποκλεισει δύο μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Μπάγερν. Από την άλλη οι Γερμανοί ψάχνουν μια ευρωπαϊκή διάκριση μετά τον χαμένο τελικό από τη Μπάγερν το 2013. Στην φετινή διοργάνωση πέρασαν πρώτοι από τον όμιλο του “θανάτου” με Μίλαν, Παρί και Νιούκασλ ενώ στη συνέχεια απέκλεισαν την Ατλέτικο Μαδρίτης πριν πετάξουν οριστικά τους Παριζιάνους εκτός.

Προχωρώντας στο Europa League η συναρπαστική Λεβερκούζεν του Τσάβι Αλόνσο που τρέχει το μεγαλύτερο σερί νικών (49) στην ιστορία του αθλήματος, θα έρθει αντιμέτωπη με την Αταλάντα που μένει συνεπής τα τελευταία χρόνια στην ευρωπαϊκή σκηνή. Αναμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που θα αναδείξει είτε την  αήττητη γερμανικη ομάδα, είτε θα δώσει για πρώτη φορά μια διάκριση στο όλο εγχείρημα του προπονητη Γκασπερίνι που από το 2016 μέχρι και σήμερα έχει καταφέρει να κάνει την ιταλικη Αταλάντα μία ανταγωνιστική ομάδα.

Τελευταία και με μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους Έλληνες διοργάνωση, το Conference League. Για πρώτη φορά μετά από 53 χρόνια μια Ελληνική ομάδα, ο Ολυμπιακός στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από φοβερές ανατροπές. Οι ερυθρόλευκοι είναι μόλις 90 λεπτα μακριά από το να γράψουν ιστορία ωστόσο θα πρέπει να κερδίσουν την αήττητη του θεσμού φέτος, ιταλικη Φιορεντίνα. Το κίνητρο είναι μεγάλο αφου και οι δύο ομάδες μπορεί να μείνουν εκτός Ευρώπης την επόμενη χρονιά καθώς μαζί με την κατάκτηση του Conference δίνεται παράλληλα εισιτήριο για το επόμενο Europa League. Οι αξίες των δύο ομάδων έχουν μεγάλη απόκλιση με τους “βιόλα” να κοστολογούνται κοντά στα 250 εκατομμύρια, ενώ ο Ολυμπιακός στα 109 εκατομμύρια ευρω.

Related post