Ιταλία: Απειλές για την αυθεντική συνταγή της καρμπονάρας – Σάλος με ιστορική ανασκόπηση του παραδοσιακού πιάτου
Στην Ιταλία, σφοδρότατη διαδικτυακή διαμάχη ξέσπασε τις τελευταίες μέρες με αφορμή ανάρτηση γνωστού ιστορικού της εστίασης για την αυθεντική συνταγή ενός πιάτου της Ιταλικής παράδοσης, την καρμπονάρα.
Για τους Ιταλούς, η καλή παραδοσιακή κουζίνα αποτελεί μέρος των «ιερών και οσίων» της «ιταλικότητας», και κατά καιρούς οι απόψεις αγριεύουν, εφόσον για πολλούς γίνεται και «αιτία πολέμου».
Αυτή είναι η περίπτωση της ανάρτησης του ιστορικού της εστίασης, Λούκα Τσεζάρι. Ο ιστορικός περισυνέλλεξε πληροφορίες από παλιά βιβλία συνταγών και περιοδικά μαγειρικής, και αποκάλυψε με βίντεο στο Instagram πως ένα από τα κύρια πιάτα της Ιταλικής παράδοσης, η καρμπονάρα (carbonara), περιείχε τυρί γραβιέρα, σκόρδο και μπέικον. Υπενθυμίζουμε πως η καρμπονάρα, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, είναι μια μακαρονάδα που αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τυρί πεκορίνο και κρόκους αβγού.
Διαδικτυακές απειλές κατά του ιστορικού της εστίασης
Παρόλο που η ανάρτηση κοινοποιήθηκε και από το Gambero Rosso, ένας θεσμός στον τομέα της μαγειρικής, η ανασκόπηση της αυθεντικής συνταγής της καρμπονάρα εξόργισε πολλούς διαδικτυακούς χρήστες, οι οποίοι σχολίασαν με ύβρεις αλλά και σοβαρές απειλές κατά του Τσεζάρι.
Ο ίδιος ο ιστορικός της μαγειρικής, ο οποίος ασχολήθηκε εκτενέστερα και με γνωστά πιάτα όπως τις φετουτσίνε Αλφρέντο και την πίτσα, μίλησε περί “μιας ευρέως διαδεδομένης παθολογίας ταυτότητας απέναντι στην Ιταλική κουζίνα” και έκανε λόγο για “μια σαφής σκλήρυνση” ενώπιον της διαφορετικής από τη σημερινή εκδοχή της καρμπονάρα “και αυτό είναι σημάδι των καιρών” που ζούμε.
Πηγή: ertnews.gr