28η Οκτωβρίου – Στις 11:00 η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων θα ξεκινήσει στις 11.00 στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Την παρέλαση θα παρακολουθήσει και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Βασίλης Πάλμας.

Νωρίτερα, στις 10.30, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώον του Γ’ Σώματος Στρατού.

Στην παρέλαση και φέτος τις εντυπώσεις αναμένεται να κλέψει η εντυπωσιακή εμφάνιση του πιλότου της Ομάδας Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τον ρόλο του πιλότου επίδειξης φέτος αναλαμβάνει ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου, ο οποίος θα εκτελέσει ακροβατικούς ελιγμούς ακριβείας.

Το αεροσκάφος που θα χρησιμοποιηθεί είναι ένα F-16C Block 52+. Πρόκειται για το μοναδικό μαχητικό επίδειξης παγκοσμίως που πραγματοποιεί ελιγμούς με CFTs.

Ο σμηναγός (Ι) Γεώργιος Σωτηρίου είναι πιλότος επίδειξης στην Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων F-16 «ΖΕΥΣ». Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006 και τοποθετήθηκε το 2012 στην 115 Πτέρυγα Μάχης με αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 343 Μοίρα και έχει καταγράψει πάνω από 1800 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1500 σε F-16.

Related post