Μάριος Ιορδάνου: “Μάγκας ο Καπουτζίδης, οι σατιρικοί ηθοποιοί έχουν ένα σοβαρό σετ μπαλάκια”

“Το σύμπαν σε έχει χεσμένο, φίλε. Είτε είσαι ομοφυλόφιλος, είτε ετεροφυλόφιλος, είτε θέλεις να αυτοπροσδιορίζεσαι ως αρσενικό, θηλυκό, ουδέτερο”.

Στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;» φιλοξενήθηκαν το πρωινό της Κυριακής (27/10) ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν. Το γνωστό ζευγάρι ηθοποιών μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ1 για την Τέχνη, τη ζωή και τον θάνατο, ενώ δεν παρέλειψαν να δώσουν και τη δική τους απάντηση σχετικά με τα όρια και την πραγματική ουσία της σάτιρας.

«Αφού είδα τον θάνατο κατάματα και γύρισα, θα μπορούσα να πω ότι αφυπνίστηκα περαιτέρω. Κατάλαβα τελικά ότι δεν είμαστε τίποτα, είμαστε μικροί παίκτες σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Οι μικροί παίκτες είναι οι άνθρωποι και το μεγάλο παιχνίδι είναι το σύμπαν», είπε αρχικά ο Μάριος Ιορδάνου.

«Είμαι ένα τίποτα και γι’ αυτό δεν φοβάμαι το τίποτα, δηλαδή την ανυπαρξία, δηλαδή τον θάνατο. Ξέρετε ποια είναι η μεγάλη πλάκα; Είμαστε όλοι ένα τίποτα, παιδιά! Ξυπνήστε! Νομίζετε ότι είστε κάποιοι, ενώ δεν είμαστε τίποτα», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

«Το σύμπαν σε έχει χεσμένο, φίλε. Είτε είσαι ομοφυλόφιλος, είτε ετεροφυλόφιλος, είτε θέλεις να αυτοπροσδιορίζεσαι ως αρσενικό, θηλυκό, ουδέτερο, το σύμπαν δεν δίνει δεκάρα! Καθένας θα αυτοπροσδιορίζεται όπως γουστάρει και θα κάνει ό,τι γουστάρει στη ζωή του, αρκεί να μη βλάπτει τον διπλανό του», υπογραμμίζει στη συνέχεια ο Μάριος Ιορδάνου.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της σάτιρας, που έχει ανοίξει πρόσφατα στη δημόσια σφαίρα, ο ηθοποιός σχολιάζει: «Καθένας θα σατιρίζει όποιον θέλει και όπως θέλει, αρκεί να μην τον κακοποιεί. Οι πραγματικοί σατιρικοί ηθοποιοί που έχουν ένα σοβαρό σετ «μπαλάκια», τα βάζουν με την εξουσία, όχι με τους αδύναμους. Η σάτιρα είναι να έχω τα κότσια να τα βάλω με εκείνους που με καταπιέζουν και όχι με τον χοντρό, τον λεπτό, τον κοντό, τον ψηλό».

«Ο μάγκας ο Καπουτζίδης έχει δίκιο. Πρέπει να πάψετε, παιδιά, να είστε κακοποιητικοί. Και κακοποίηση δεν είναι μόνο η σωματική. Η σκέψη προηγείται της πράξης άρα η κακοποίηση ξεκινάει από τη σκέψη σου. Τα βάζεις με τον δυνατό για να προστατεύσεις επί της ουσίας τον αδύναμο», κατέληξε επί του θέματος ο Μάριος Ιορδάνου.

Πηγή: zappit.gr

Related post