Κ. Χάρις σε ομιλία στην Πενσυλβάνια: Αποφασισμένες να γυρίσουν σελίδα στο μίσος και στη διχόνοια οι HΠΑ

 Κ. Χάρις σε ομιλία στην Πενσυλβάνια: Αποφασισμένες να γυρίσουν σελίδα στο μίσος και στη διχόνοια οι HΠΑ

Όσο ο προεκλογικός αγώνας στιςΗΠΑ κορυφώνεται οι δύο υποψήφιοι εντείνουν την παρουσία τους και τις δηλώσεις τους θέλοντας να πείσουν και τους τελευταίους αναποφάσιστους. Η υποψήφια των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις, μιλώντας σε σε εκκλησιαστικό ακροατήριο την Πενσυλβάνια δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «αποφασισμένες να γυρίσουν σελίδα στο μίσος και στη διχόνοια».

Η ομιλία της Χάρις στην Εκκλησία της Χριστιανικής Συμπόνιας ήταν η πρώτη στάση της στην μεγαλύτερη πόλη της Πενσυλβανίας, μια πολιτεία-κλειδί στις εκλογές και σημαντικό δημοκρατικό προπύργιο. Η προεδρική υποψήφια προσπαθεί να ενθαρρύνει τους υποστηρικτές της, καθώς απομένουν λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Στην ομιλία της, σε ένα φιλικά διακείμενο ακροατήριο η Χάρις αναφέρθηκε στην ιστορία του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος αντιμετώπισε δυσκολίες για να διαδώσει το λόγο του Ιησού.

«Σε δύσκολους καιρούς, όταν κουραζόμαστε να κάνουμε το καλό, πρέπει να θυμόμαστε τη δύναμη που βρίσκεται μέσα μας, τη θεία δύναμη που μεταμόρφωσε τη ζωή του Παύλου, τον καθοδήγησε σε ναυάγιο και τον στήριξε σε δοκιμασίες», είπε η Χάρις.

Μετά την ομιλία της Χάρις, ο πάστορας της εκκλησίας, W. Lonnie Herndon, που την παρουσίασε ως «τη φωνή του μέλλοντος» μίλησε για τη συμπόνια και πώς «οι δυνατοί άνθρωποι δεν υποβιβάζουν τους άλλους, αλλά τους ανυψώνουν».

«Γυρίστε σελίδα», φώναξε ομόφωνα το εκκλησίασμα. «Θα βγούμε έξω να ψηφίσουμε», είπε, ενώ η Χάρις τον παρακολουθούσε από την πρώτη σειρά. «Και ας είμαι ξεκάθαρος. Δεν εκλέγουμε πάστορα. Εκλέγουμε πρόεδρο που θα αντιμετωπίσει αυτές τις διχασμένες Ηνωμένες Πολιτείες και θα μας φέρει ξανά μαζί».

Η Χάρις σχεδίαζε να επισκεφθεί αργότερα ένα κουρείο, ένα πορτορικανικό εστιατόριο και ένα κέντρο μπάσκετ για νέους, πριν μιλήσει σε συγκέντρωση.

Η αντιπρόεδρος και ο Τιμ Γουολς αναμένεται να επισκεφθούν και τις επτά κρίσιμες πολιτείες τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της τελικής προεκλογικής καμπάνιας πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξή της στο CBS News που μεταδόθηκε την Κυριακή, η Χάρις απέφυγε να δηλώσει εάν θα υποστήριζε περιορισμούς στην άμβλωση, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη επαναφοράς του Roe v. Wade. «Είναι τόσο βασικό», είπε η Χάρις.

Το εθνικό δικαίωμα στην άμβλωση ανατράπηκε πριν από δύο χρόνια από την συντηρητική πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στην οποία περιλαμβάνονταν τρεις δικαστές που προτάθηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ όσο ήταν πρόεδρος.

«Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να επαναφέρω αυτές τις προστασίες και να σταματήσω αυτόν τον πόνο και την αδικία που συμβαίνει σε όλη τη χώρα», είπε η Χάρις.

Επίσης, υποβάθμισε τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι δεν θα υπογράψει εθνική απαγόρευση αμβλώσεων εάν εκλεγεί. «Λέει τα πάντα, έλα τώρα», είπε η Χάρις. «Αλήθεια, θα τον πιστέψουμε;»

Η Χάρις θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον την Τρίτη για να δώσει την «τελική της ομιλία» σε χώρο κοντά στον Λευκό Οίκο, όπου τότε μίλησε ο Ντόναλντ Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου 2021, καλώντας τους υποστηρικτές του να βαδίσουν προς το Καπιτώλιο.

Πηγή: The Associated Press

Related post