Ιρανός πρόεδρος: Αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε στα εγκλήματα της σιωνιστικής οντότητας σε Γάζα και Λίβανο

 Ιρανός πρόεδρος: Αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε στα εγκλήματα της σιωνιστικής οντότητας σε Γάζα και Λίβανο

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν ανέφερε κατά τη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν της Ρωσίας ότι «τα εγκλήματα της σιωνιστικής οντότητας στη Γάζα και τον Λίβανο συνεχίζονται και δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή παρά να απαντήσουμε σε αυτά».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «η σιωνιστική οντότητα συνεχίζει τα εγκλήματά της λόγω της δυτικής υποστήριξης και οι πρακτικές της στοχεύουν στο να καταστρέψει ολόκληρη την περιοχή».

Διπλωματικές ενέργειες Πούτιν και Πεζεσκιάν στη σύνοδο BRICS

Χθες (23/10) ο Ιρανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των BRICS.

Ο Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του ότι οι σχέσεις των δυο χωρών τους είναι στρατηγικής φύσης. «Πρέπει να συνεχίσουμε την εποικοδομητική συνεργασία», τόνισε. Ο Πεζεσκιάν δήλωσε επίσης ότι «θα είμαστε σε θέση να εξουδετερώσουμε όλες τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά των χωρών μας».

Ο Πούτιν είπε στον Ιρανό ομόλογό του ότι οι δύο χώρες θα υπογράψουν σύντομα μια συμφωνία πλήρους συνεργασίας και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για την κατάσταση στη Συρία και τη Μέση Ανατολή.

 

Related post