Κέρκυρα: Δραματική χαρακτηρίζουν οι γιατροί την κατάσταση στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου

 Κέρκυρα: Δραματική χαρακτηρίζουν οι γιατροί την κατάσταση στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου

Η κατάσταση που επικρατεί στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας επανέρχεται στην επικαιρότητα με την καταγγελία της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας( ΕΓΕΣΥΚ ).

Η ΕΓΕΣΥΚ χαρακτηρίζει δραματική την κατάσταση η κλινική λειτουργεί ουσιαστικά με έναν μόνο παθολόγο, καθώς από τους δύο υπάρχοντες γιατρούς, ο ένας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Όπως τονίζουν «Αυτή η εγκληματική υποστελέχωση θέτει σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των ασθενών μας και αποτελεί κατάφωρη αδιαφορία για την υγεία των πολιτών της Κέρκυρας.
Είναι αδιανόητο ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί ολόκληρο το νησί να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι καινούργιο· εδώ και πάνω από δύο χρόνια, οι υπεύθυνοι το κρύβουν κάτω από το χαλί, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στον ιδιώτη παθολόγο που βοηθάει χωρίς να έχουν εξασφαλίσει κάτι μόνιμο, μεταθέτοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, ενώ οι πολίτες πληρώνουν το τίμημα».

Μάλιστα οι γιατροί μέσω της ανακοίνωσης τους δηλώνουν κατηγορηματικά ότι αρνούνται την εφημέρευση τομέα. «Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση άλλων τμημάτων για να μπαλώσουν πρόχειρα το πρόβλημα της Παθολογικής Κλινικής. Η υγεία δεν είναι παιχνίδι για να παίζεται με μετακινήσεις προσωπικού και προσωρινές λύσεις. Καταδικάζουμε την προκλητική αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας, το οποίο αντί να ενισχύσει ουσιαστικά το νοσοκομείο και ειδικότερα την Παθολογική Κλινική, έκανε μια προκήρυξη “ζητιανιάς” ζητώντας μόνο μία θέση παθολόγου».

 

Related post