Άρση προστασίας στους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis – Νομικές κινήσεις αναμένονται

 Άρση προστασίας στους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis – Νομικές κινήσεις αναμένονται

Οικονομική Εισαγγελία αποφάσισε την άρση της προστασίας για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, οι οποίοι ήταν γνωστοί με τα ψευδώνυμα «Αικατερίνη Κελέση» και «Μαξίμος Σαράφης». Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ήρθε έπειτα από αιτήματα πολιτικών προσώπων που είχαν ενοχοποιηθεί στην υπόθεση αυτή. Η εισαγγελέας Ελένη Παπαδοπούλου, που υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία, εισηγήθηκε την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους δύο μάρτυρες.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να ανασταλεί και το καθεστώς προστασίας τους από ποινικές διώξεις, το οποίο προστάτευε τους μάρτυρες από τυχόν νομικές συνέπειες. Αυτή η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για πιθανές νομικές ενέργειες από πολιτικά πρόσωπα που είχαν κατηγορηθεί ως δωρολήπτες από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες.

Μετά την άρση της προστασίας, δεν αποκλείεται οι πολιτικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση να κινηθούν νομικά εναντίον των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων, γεγονός που αναμένεται να προσδώσει νέες διαστάσεις στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis.

Related post