Θάνατοι βρεφών σε Ηλεία – Αχαΐα: Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε η 24χρονη

 Θάνατοι βρεφών σε Ηλεία – Αχαΐα: Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε η 24χρονη

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για το θάνατο των 4 βρεφών στην περιοχή της Αμαλιάδας, μέσα σε διάστημα 3 ετών. Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε η 24χρονη, η οποία ήταν παρούσα στα 3 από τα 4 συμβάντα, καθώς τα δύο παιδιά ήταν δικά της. Ανακοίνωση εξέδωσε το νοσοκομείο Ηλείας, αναφορικά με την κατάσταση του τελευταίου βρέφους που έχασε τη ζωή του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το βρέφος 15 μηνών το οποίο πιθανόν συνόδευε η 24χρονη, της οποίας τα δύο παιδιά πέθαναν χωρίς να προσδιορίζεται η ακριβής αιτία θανάτου, έφτασε στο νοσοκομείο χωρίς σημάδια ζωής και χωρίς σφυγμό.

Η Αστυνομία από την πλευρά της, ξεκαθαρίζει ότι σε καμία από τις περιπτώσεις θανάτου δεν προκύπτουν από τα μέχρι τώρα δεδομένα, ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. «Κάποια από αυτά τα παιδιά είτε κατέληξαν στην οικία τους, είτε διακομίστηκαν σε κάποιο νοσοκομείο και κατέληξαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Και για τις πέντε αυτές περιπτώσεις η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε κανονικά δικογραφία συλλέγοντας προανακριτικό υλικό, βεβαιώσεις των θεραπόντων ιατρών, εφόσον υπήρχε νοσηλεία βέβαια του παιδιού στο Νοσοκομείο και του ιστορικού υγείας του παιδιού. Και για τις πέντε περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε νεκροψία νεκροτομή στα παιδιά», ανέφερε στο ERTNews, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Στα δικαστήρια της Πάτρας σήμερα, μετέβη η 24χρονη που είναι στο κάδρο των αναζητήσεων και φέρεται να ήταν παρούσα σε θανάτους των δύο δικών της παιδιών, και του βρέφους 15 μηνών της φίλης της τον Αύγουστο, του 2024. Η 24χρονη και η δικηγόρος της, ζήτησε να λάβει τον ιατρικό φάκελο από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο, ώστε να επαναξιολογηθούν τα στοιχεία των εξετάσεων. Ως αιτία θανάτου του βρέφους (κοριτσάκι 6 μηνών) το 2021, προσδιορίζεται ως “διάμεση πνευμονίτιδα”. Η 24 φέρεται να είναι παρούσα, καθώς είχε αναλάβει να προσέχει το μωρό.

Όσον αφορά στους θανάτους των βρεφών, το 2022 πεθαίνει το βρέφος της 24χρονης, μόλις 19 ημερών στο σπίτι. αιτία θανάτου, διάμεση πνευμονίτιδα. Το 2023 πεθαίνει το βρέφος – της ίδιας μητέρας – 2 μηνών, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων. Ως αιτία θανάτου, καταγράφεται “ανακοπή καρδιάς”. Το παιδί αντιμετώπιζε και επιληπτικές κρίσεις.

Τον Αύγουστο του 2024 πεθαίνει το αγοράκι 15 μηνών από την Αμαλιάδα, το οποίο πρόσεχε η μητέρα των δύο προηγούμενων μωρών που είχαν καταλήξει. Αιτία θανάτου, απροσδιόριστη, ενώ αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις. Η μητέρα του έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Η ίδια και η 24χρονη, υποστηρίζουν ότι το βρέφος ήταν ζωντανό όταν έφτασε στο νοσοκομείο, κάτι που διαψεύδουν οι γιατροί.

Στο κάδρο των ερευνών βρίσκεται ακόμα ένας θάνατος βρέφους 6 μηνών το 2021, όπου και τότε, όπως αναφέρει η μητέρα του, παρούσα ήταν η συγκεκριμένη γυναίκα καθώς πρόσεχε το μωρό.

Μιλώντας στο EΡΤNews ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας κ. Γρηγόρης Λέων, ανέφερε ότι οι θάνατοι των 4 βρεφών είναι ανεξήγητοι, καθώς δεν απέδωσαν οι τοξικολογικές και άλλες εξετάσεις που διενεργήθηκαν την περίοδο του θανάτου τους. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπήρχε κάποια παθολογία για τα παιδιά αυτά, ούτε κάποιο δηλητήριο ή φάρμακο που τους χορηγήθηκε» είπε ο κ. Λέων αναφέροντας πως όταν δεν υπάρχει σαφής αιτία θανάτου, όλα τα δεδομένα είναι ανοιχτά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, την οποία ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών για τον θάνατο τριών βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία. Την έρευνα θα διενεργήσει πταισματοδίκης. Παράλληλα, έχει ζητηθεί μέσω των συνηγόρων των μητέρων των τριών βρεφών να γίνει γονιδιακός έλεγχος, ώστε να αναζητηθούν απαντήσεις αναφορικά με τα αίτια θανάτου των βρεφών.

Το Χαμόγελο του Παιδιού από το 2015 είχε μιλήσει για ένα προβληματικό περιβάλλον στο οποίο ζούσε η 24χρονη κοπέλα που μπαίνει στο κάδρο των αναζητήσεων.

 

Related post