Βλάβες σε συρμούς και συνωστισμός στο Σύνταγμα – Τι προκάλεσε την αναστάτωση, η εξήγηση της ΣΤΑΣΥ

 Βλάβες σε συρμούς και συνωστισμός στο Σύνταγμα – Τι προκάλεσε την αναστάτωση, η εξήγηση της ΣΤΑΣΥ

Χάος επικράτησε το πρωί της Τρίτης (24/10) στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, με τους επιβάτες να αντιμετωπίζουν έντονο συνωστισμό και καθυστερήσεις, κυρίως στη Γραμμή 3 με κατεύθυνση προς τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε λίγο μετά τις 08:00, ώρα αιχμής για το επιβατικό κοινό.

Η ΣΤΑΣΥ εξήγησε ότι η αιτία του προβλήματος ήταν μια τεχνική βλάβη που εμφανίστηκε σε δύο διαδοχικούς συρμούς. Ο πρώτος συρμός χρειάστηκε να εκκενωθεί πλήρως λόγω της βλάβης, ενώ ο δεύτερος συρμός παρουσίασε πρόβλημα στις θύρες του, αλλά το ζήτημα αποκαταστάθηκε άμεσα και συνέχισε το δρομολόγιό του. Οι βλάβες αυτές προκάλεσαν καθυστέρηση στα δρομολόγια μεταξύ 08:21 και 08:36, με αποτέλεσμα τον ασφυκτικό συνωστισμό στις αποβάθρες του Συντάγματος.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω όταν σταμάτησαν να λειτουργούν και οι κυλιόμενες σκάλες, προσθέτοντας ακόμα περισσότερα προβλήματα στους επιβάτες.

Μετά τις 08:36, η ΣΤΑΣΥ κατάφερε να αυξήσει τη συχνότητα των συρμών στη Γραμμή 3, με δρομολόγια ανά 1μιση λεπτό, επιτυγχάνοντας σταδιακά την αποκατάσταση της κανονικής ροής. Ωστόσο, για αρκετή ώρα οι επιβάτες βίωσαν ταλαιπωρία και καθυστερήσεις λόγω των τεχνικών προβλημάτων.

Related post