Π. Ρήγας: Ο Μητσοτάκης δεν δικαιούται με κανέναν τρόπο να επιλέξει αυτός ποιος θα είναι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

 Π. Ρήγας: Ο Μητσοτάκης δεν δικαιούται με κανέναν τρόπο να επιλέξει αυτός ποιος θα είναι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή UPDATE του ΕΡΤNews, ο Πάνος Ρήγας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίστασε να ασκήσει έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επικεντρώνοντας κυρίως στη συμπεριφορά του απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο κύριος πρωθυπουργός γενικά αποφεύγει να απαντήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια, η οποία, όπως σημείωσε, δεν έχει συζητηθεί λόγω της στάσης του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Η επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στη συνέχεια, ο κ. Ρήγας υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός αναφορικά με τη στάση του κ. Μητσοτάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: “Δεν έχει αυτοσεβασμό ο κύριος πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή με αυτό το οποίο έκανε… Δεν δικαιούται με κανέναν τρόπο να επιλέξει ποιος θα είναι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης“. Υπενθύμισε, δε, ότι βάσει Συντάγματος, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εκπροσωπεί συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει συνταγματικά δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος.

Η διχόνοια και η ανάγκη ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πάνος Ρήγας τόνισε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει ενωμένος και να ακολουθεί τις καταστατικές του διαδικασίες. «Δεν μπορεί να υπάρχουν διαιρέσεις για να μπορέσεις να απαντήσεις πολιτικά», είπε, αναφέροντας ότι το συνέδριο του κόμματος θα κρίνει τις υποψηφιότητες και ότι δεν υπάρχει περιθώριο για συζητήσεις περί παρακάμψεων των αποφάσεων του συνεδρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ενότητα του κόμματος είναι κρίσιμη για την αποτελεσματική άσκηση του ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι και βουλευτής του κόμματος και τέως πρόεδρος και τέως πρωθυπουργός. Είναι προφανές ότι με την μεγάλη συσσωρευμένη εμπειρία του μπορεί να παρεμβαίνει στα ζητήματα και ειδικά όπως είναι αυτό της οικονομίας».

Κριτική για την πολιτική του πρωθυπουργού και τη διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ

Στο τελευταίο μέρος της συνέντευξης, ο κ. Ρήγας επεσήμανε ότι οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσκοπούν στη χειραγώγηση των πολιτικών αντιπάλων, περιλαμβάνοντας και την παρέμβαση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που έκανε ο κύριος Μητσοτάκης σήμερα ήταν προσπάθεια χειραγώγησης», σημείωσε με έμφαση, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «πρόβλημα» για τους οικονομικούς παράγοντες και τα σχέδιά τους. Προέτρεψε τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, να βρουν κοινό βηματισμό, καθώς αυτός είναι, κατά την άποψή του, ο μοναδικός δρόμος για την προστασία της δημοκρατίας.

Related post