Ιωάννινα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – 7 συλλήψεις και ογκώδης δικογραφία με 84 εμπλεκόμενους

Γερό «χτύπημα» στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών κατάφερε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία «ξεδοντιασε» ένα πολυμελές δίκτυο, έπειτα από έρευνα που διήρκησε πολλούς μήνες. Συνολικά 84 άτομα συμμετείχαν στο κύκλωμα που διακινούσε κυρίως κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη στην περιοχή των Ιωαννίνων και αλλού, πραγματοποιώντας τουλάχιστον 355 αγοραπωλησίες, με τα έσοδα να ξεπερνούν τις 220.000 ευρώ.

Οι δράστες, σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Και δράστης ληστείας ένας από τους συλληφθέντες

Καθώς η έρευνα προχωρούσε εις βάθος οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ένας από τους κατηγορούμενους εμπλέκεται σε πρόσφατη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα όπου, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ανάγκασε με την απειλή όπλου υπάλληλο της επιχείρησης να του παραδώσει τις εισπράξεις του ταμείου.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με την αστυνομία, χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2023 και τα μέλη της χρησιμοποιούσαν κυρίως τηλεφωνικές συνδέσεις ανύπαρκτων προσώπων (ghost phones) και διαδικτυακές εφαρμογές για την επικοινωνία τους. Τα μέλη του κυκλώματος προμηθεύονταν, αποθήκευαν και διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες – κυρίως κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη – σε διάφορους χρήστες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τρεις είχαν απασχολήσει ξανά τις αρχές για ναρκωτικά

Σημειώνεται, ότι τρεις από τους κατηγορούμενους είχαν συλληφθεί σε διαφορετικές περιπτώσεις από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, για διακίνηση ναρκωτικών και στο παρελθόν . Συγκεκριμένα στις 30-10-2023, όπου κατασχέθηκαν 72,4 γραμμάρια κοκαΐνη, στις 11-03-2024, όπου κατασχέθηκαν 10,5 κιλά ακατέργαστη κάνναβη και τον περασμένο Μάιο όπου κατασχέθηκαν 35 «φιξάκια» με 42,37 γραμμάρια κοκαΐνη.

Όλα τελείωσαν χθες για το κύκλωμα διακίνησης όταν πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν 7 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο κατηγορούμενος για τη ληστεία.

Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 13 κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 10 κενές συσκευασίες («φιξάκια») με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 2 τρίφτες κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Πηγή: ertnews.gr

Related post