Βίντεο δείχνει ζημιές στο παραλιακό σπίτι του Νετανιάχου που δέχτηκε την επίθεση με drone της Χεζμπολάχ

 Βίντεο δείχνει ζημιές στο παραλιακό σπίτι του Νετανιάχου που δέχτηκε την επίθεση με drone της Χεζμπολάχ

Το παραθαλάσσιο σπίτι του ισραηλινού ηγέτη Μπενιαμίν Νετανιάχου υπέστη ζημιές από την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η Χεζμπολάχ, όπως δείχνει βίντεο που εντόπισε γεωγραφικά το CNN.

Ο Νετανιάχου και η σύζυγός του δεν βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της επίθεσης του Σαββάτου στην παραλιακή πόλη Καισάρεια και κανείς δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Αλλά το περιστατικό έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς το μη επανδρωμένο αεροσκάφος απέφυγε την αεράμυνα του Ισραήλ, ακόμη και μετά τον αποδεκατισμό της ηγεσίας της Χεζμπολάχ και καθώς ο στρατός του Ισραήλ αυξάνει τις επιδρομές σε ολόκληρες εκτάσεις του Λιβάνου.

Το θυγατρικό δίκτυο του CNN, Kan 11, δημοσίευσε μια εξωτερική φωτογραφία του σπιτιού που δείχνει ζημιές σε ένα παράθυρο με ρωγμές και κάτι που φαίνεται να είναι σημάδια φωτιάς. Το Kan 11 ανέφερε ότι το κατεστραμμένο παράθυρο ήταν αυτό ενός υπνοδωματίου.

«Επιτρέπεται για δημοσίευση: το UAV που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ και χτύπησε το σπίτι του πρωθυπουργού στην Καισάρεια», αναφέρει η λεζάντα της φωτογραφίας που μοιράστηκε ο δημοσιογράφος.

Βίντεο που έχει εντοπίσει γεωγραφικά το CNN δείχνει την ίδια εικόνα του εξωτερικού παραθύρου σε αυτό που φαίνεται να είναι η πίσω αυλή του σπιτιού.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε το Σάββατο ότι «τρία UAV εντοπίστηκαν να περνούν από τον Λίβανο στο ισραηλινό έδαφος. Δύο από τα UAV αναχαιτίστηκαν. Ένα επιπλέον UAV χτύπησε μια δομή στην περιοχή της Καισάρειας».

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την Τρίτη την «πλήρη και αποκλειστική ευθύνη» για την επίθεση και εξέδωσε προειδοποίηση: «Αν δεν σας έχουμε φτάσει ακόμα, να ξέρετε ότι ανάμεσα σε εμάς και εσάς υπάρχουν οι μέρες, οι νύχτες και το πεδίο της μάχης».

Η επίθεση στο σπίτι του Νετανιάχου έρχεται σε μια περίοδο διευρυνόμενης περιφερειακής ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη πραγματοποιήσει την αναμενόμενη απάντησή του στο Ιράν για την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους νωρίτερα αυτό το μήνα και συνεχίζει τη στρατιωτική του εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Το περιστατικό έρχεται επίσης την ώρα που οι ΗΠΑ ερευνούν μια διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών των ΗΠΑ σχετικά με τα σχέδια του Ισραήλ για αντίποινα κατά του Ιράν μετά από το ιρανικό πυραυλικό μπαράζ της 1ης Οκτωβρίου με στόχο το Ισραήλ.

Πηγή: cnn.com

Related post