Momus: «Από εδώ και πέρα. Ιστορίες για ένα επόμενο αύριο»

 Momus: «Από εδώ και πέρα. Ιστορίες για ένα επόμενο αύριο»

Η ιστορία λέγεται ή γράφεται με πολλούς τρόπους και σε πολλούς τόνους. Η έκθεση του Momus «Από δω και πέρα. Ιστορίες για ένα επόμενο αύριο»περιλαμβάνει μια μικρή μόνο επιλογή από τη μεγάλη πια συλλογή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, με τις συλλογές του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, όπως αυτές συγκροτήθηκαν με τη συνένωση και την ίδρυση του MOMus το 2018.

Στην έκθεση, 100 έργα από τις συλλογές του MOMus γίνονται η αφορμή για να ειπωθούν ενδιαφέρουσες ιστορίες, άγνωστα περιστατικά εικαστικής έμπνευσης, αναπάντεχες συζεύξεις ιστορικών στοιχείων, μύθων και φαντασίας. Αποκαλύπτουν όμως πολλά: μυθιστορηματικές βιογραφίες καλλιτεχνών, μοναδικά βιώματα, εμπειρίες πρωτόγνωρης έκπληξης, εμπειρίες βαθιά τραυματικές˙ ιστορίες συνθηκών καταπίεσης και ελέγχου, ιστορίες σεξουαλικότητας, ιστορίες ταυτοτήτων˙ άγνωστες συνεργασίες και σχέσεις καλλιτεχνών διαφορετικών ειδών, άγνωστες ιστορίες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, άγνωστες ιστορίες της θεσμικής εξέλιξης του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης˙ άγνωστα περιστατικά έμπνευσης, αναπάντεχες συζεύξεις ιστορικών στοιχείων, μύθων και φαντασίας.

Σε μία δημιουργική «συνομιλία» μεταξύ των τεχνών ο συνθέτης, πιανίστας, μουσικός παραγωγός και sound designer Σεραφείμ Τσοτσώνης παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης, πέντε νέες συνθέσεις του στο ΜΟΜus -Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο Momus έως τις 17 Νοεμβρίου.

Καλλιτεχνική διεύθυνση/επιμέλεια: Θούλη Μισιρλόγλου.

Με τη συμβολήτων Θοδωρή Μάρκογλου, Γιάννη Μπόλη, Κατερίνας Σύρογλου,  Post-Spectacular Office.

Πηγή: ertnews.gr

Related post