Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για θανάτους βρεφών σε Ηλεία και Αχαΐα – Που στρέφονται οι έρευνες

 Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για θανάτους βρεφών σε Ηλεία και Αχαΐα – Που στρέφονται οι έρευνες

Νέο «θρίλερ» είναι αυτό που καταγράφεται σε Αχαΐα και Ηλεία, με τους μυστηριώδεις θανάτους των τεσσάρων βρεφών. Έχει ξεκινήσει η εισαγγελική προκαταρκτική εξέταση που έχει παραγγελθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρα. Κοινό πρόσωπο στους θανάτους, 24χρονη, που έχασε τα δύο της παιδιά πριν από δύο χρόνια και ήταν παρούσα στους θανάτους των άλλων δύο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, την οποία ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών για τον θάνατο τριών βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία. Την έρευνα θα διενεργήσει πταισματοδίκης. Παράλληλα, έχει ζητηθεί μέσω των συνηγόρων των μητέρων των τριών βρεφών να γίνει γονιδιακός έλεγχος, ώστε να αναζητηθούν απαντήσεις αναφορικά με τα αίτια θανάτου των βρεφών.

Οι τρεις θάνατοι ήταν διαδοχικοί, ένας κάθε χρόνο. Το 2022 πεθαίνει το βρέφος μόλις 19 ημερών στο σπίτι. Το 2023 πεθαίνει το βρέφος – της ίδιας μητέρας – 2 μηνών, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Ενδιάμεση πευμονίτιδα και καρδιακό επεισόδιο, ήταν τότε η διάγνωση των γιατρών για τους δύο αυτούς θανάτους. Αναφορικά με τις δύο αυτές περιπτώσεις, δεν προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση εγκληματική ενέργεια.

Τον Αύγουστο του 2024 πεθαίνει το αγοράκι 15 μηνών από την Αμαλιάδα, το οποίο πρόσεχε η μητέρα των δύο προηγούμενων μωρών που είχαν καταλήξει. Σε αυτή την περίπτωση, η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, ωστόσο αναμένονται οι απαντήσεις από τις τοξικολογικές. Σήμερα, η μητέρα του 15μηνών βρέφους πήγε μαζί με την 24χρονη στο αστυνομικό τμήμα της Αμαλιάδας, προκειμένουν να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για τον θάνατο του παιδιού.

Για τον θάνατο των μωρών, έγινε έρευνα από τους αστυνομικούς με καταθέσεις και σχηματισμό δικογραφίας.

Στο μεταξύ ήρθε στο φως ακόμα ένας θάνατος βρέφους 6 μηνών το 2021 στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, όπου και τότε, όπως αναφέρει η μητέρα του, παρούσα ήταν η συγκεκριμένη 24χρονη γυναίκα καθώς πρόσεχε το μωρό, ενώ το αξιοσημείωτο είναι ότι ήταν η πρώτη φορά που το κράτησε για να βγει η μητέρα του με τον σύντροφο της.

Για την υπόθεση, το Χαμόγελο του Παιδιού χθες το βράδυ, με ανακοίνωσή του, αναφέρεται στην 24χρονη μητέρα που και εκείνη είχε χάσει τα παιδιά της, με διάστημα ενός χρόνου μεταξύ τους στην περιοχή της Αχαΐας, σημειώνοντας πως είχε απασχολήσει τον οργανισμό ήδη από το 2017 «μετά από ανώνυμες καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειάς της, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

 

Related post