Μητσοτάκης για Παππά: «Αποχώρησα διότι δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο»

 Μητσοτάκης για Παππά: «Αποχώρησα διότι δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο»

Στους λόγους για τους οποίους αποχώρησε κατά την ομιλία του Νίκου Παππά στη Βουλή, αναφέρθηκε κατά τη δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, αποχώρησε διότι δεν αναγνωρίζει ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο με 13-0 από το ειδικό δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, αφότου ο πρωθυπουργός, έκανε την παρατήρηση πως πρέπει όλοι να περιορίζονται στον χρόνο και τη θεματολογία της συζήτησης προκειμένου η συζήτηση στη Βουλή να μην διαρκεί στον χρόνο 7-8 ώρες, έκανε ειδική αναφορά στον κ. Παππά.

«Θα ξεκινήσω με μία πολιτική παρατήρηση», είπε και συνέχισε λέγοντας πως «απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την τοποθέτηση του αρχηγού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής καθώς είναι η πρώτη φορά που μου δίνεται η δυνατότητα να κάνω αυτή την τοποθέτηση και θα την κάνω μία μόνο φορά».

Όπως είπε συγκεκριμένα, «δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 για παράβαση καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστήριο. Ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του. Και αυτό επιβάλλει ο στοιχειώδης κοινοβουλεyτικός σεβασμός. Αυτό επιβάλλει αυτή η φράση. Προστατεύω το πολίτευμα με αυτή μου τη στάση. Και βέβαια, οφείλω να επισημάνω και μία δεύτερη διάσταση. Ότι έχουμε να κάνουμε με έναν αρχηγό -εντός εισαγωγικών- αντιπολίτευσης, ο οποίος είναι μεταβατικός. Κανείς δεν ξέρει εξ ονόματος ποίου ομιλεί, του κ. Κασσελάκη, του κ. Φάμελλου, του κ. Φαραντούρη, του κ. Γκλέτσου».

Στην συνέχεια είπε, «όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρει βηματισμό και αρχηγό, προφανώς θα είμαι πάλι εδώ για να μπορέσουμε να κάνουμε σωστή, κοινοβουλευτικά πολιτική αντιπαράθεση και μην απορήσετε, γιατί αυτή θα είναι η τακτική που θα ακολουθώ έως ότου ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέξει μόνιμο αρχηγό, της ΚΟ και του κόμματος, με την προϋπόθεση ότι τα δύο πρόσωπα αυτά θα συμπίπτουν στην ιδιότητά τους».

Related post