Ο πραγματικός “άνεμος αλλαγής” της Skoda, είναι το νέο SUV Elroq με την κορυφαία τιμή βασικής έκδοσης

 Ο πραγματικός “άνεμος αλλαγής” της Skoda, είναι το νέο SUV Elroq με την κορυφαία τιμή βασικής έκδοσης

Για τη Skoda, το compact SUV Elroq, είναι το πρώτο μοντέλο που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid, συνδυάζοντας στιβαρότητα, λειτουργικότητα και αυθεντικότητα. Το Elroq προσφέρει μια πλήρη γκάμα επιλογών κινητήριων συστημάτων και μπαταριών, με μέγιστη αυτονομία που ξεπερνάει τα 560 χιλιόμετρα. Ο βασικός εξοπλισμός του περιλαμβάνει κάμερα οπισθοπορείας, Crew Protect Assist, Side Assist, Ιnfotainment 13 ιντσών και SmartLink.

Το ολοκαίνουργιο Elroq είναι η τελευταία προσθήκη στην αυξανόμενη γκάμα ηλεκτρικών της Skoda, η οποία θα περιλαμβάνει διάφορα νέα μοντέλα τα επόμενα χρόνια. Είναι ιδανικά εξοπλισμένο τόσο για αστικά όσο και προαστιακά περιβάλλοντα καθώς και για υπαίθριες «περιπέτειες», χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις, το ευρύχωρο εσωτερικό και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά οδήγησης.

Μέσα στο 2025 θα είναι διαθέσιμη στις κατά τόπους αγορές και η τετρακίνητη έκδοση. Το εξωτερικό του Elroq χαρακτηρίζεται από το χαρακτηριστικό σχήμα και τις καθαρές γραμμές, καθιστώντας το ως το πρώτο μοντέλο της Skoda που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid. Προσεγγίζοντας τα παραδοσιακά σχεδιαστικά στοιχεία της Skoda από μια εντελώς νέα οπτική, το γυαλιστερό μαύρο Tech-Deck Face αντικαθιστά την τυπική μάσκα της Skoda.

Το Elroq είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που διαθέτει τα γράμματα Skoda αντί για το παραδοσιακό σήμα στο καπό και στο τιμόνι. Το Elroq διαθέτει ένα εξαιρετικά αεροδυναμικό αμάξωμα, με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,26. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας σειράς καινοτόμων σχεδιαστικών στοιχείων, επιτρέποντας τελική ταχύτητα 180 km/h. Το Skoda Elroq διατίθεται με τρεις διαφορετικές μπαταρίες και κινητήρια συστήματα.

Τα μεγέθη ισχύος ξεκινούν από 170 PS για το βασικό μοντέλο Elroq 50. Το Elroq 85x διαθέτει έναν πρόσθετο κινητήρα στον μπροστινό άξονα για κίνηση σε όλους τους τροχούς. Το Elroq 85 μπορεί να επιτύχει μέγιστη αυτονομία άνω των 560 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Η ισχύς φόρτισης έως και 175 kW σε σταθμούς ταχείας φόρτισης DC επιτρέπει στην μπαταρία των 82 kWh του Elroq 85x & του πισωκίνητου Elroq 85 να επαναφορτίζεται από 10 έως 80% σε 28 λεπτά.

Οι μικρότερες μπαταρίες των πισωκίνητων Elroq 50 και Elroq 60 μπορούν να φορτιστούν ακόμα πιο γρήγορα, σε 25 λεπτά ή λιγότερο. Η αυξημένη ενεργειακή απόδοση και η ταχύτητα φόρτισης, καθώς και η βελτιστοποιημένη λειτουργία προθέρμανσης ανεβάζουν την εμπειρία του πελάτη σε ένα νέο επίπεδο. Το Elroq παρέχει γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους. Αυτό περιλαμβάνει το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ στην κατηγορία του με χωρητικότητα 470 λίτρων.

Η οθόνη infotainment 13″ παρέχει διαισθητικό περιβάλλον στον χρήστη και διατίθεται στάνταρ. Οι Επιλογές Σχεδίασης Design Selections χρησιμοποιούν πολλά καινοτόμα βιώσιμα υλικά στο εσωτερικό. Υπάρχουν επίσης νέα Simply Clever χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων έξυπνες θήκες που προσφέρουν χωρητικότητα 48 λίτρων και ένα δίχτυ αποθήκευσης για το καλώδιο φόρτισης κάτω από την εταζέρα για τα μικροδέματα.

Μια μεγάλη γκάμα έξυπνων χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας, προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και έως και εννέα αερόσακοι εξασφαλίζουν ανώτερη οδηγική άνεση και το υψηλότερο επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Το Elroq συνδυάζει τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις με γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους για τους επιβάτες.

Το εσωτερικό του ολοκαίνουργιου Skoda Elroq χαρακτηρίζεται από απλότητα, καθαρές γραμμές, νέες βιώσιμες Επιλογές Σχεδίασης Design Selections και ευρυχωρία. Ο χώρος για το κεφάλι είναι 1.056 χιλιοστά μπροστά και 990 χιλιοστά πίσω. Με χωρητικότητα 470 λίτρων, το πορτμπαγκάζ είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία και μπορεί να επεκταθεί σε μέγιστο 1.580 λίτρα αναδιπλώνοντας τα πίσω καθίσματα.

Σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid, το τιμόνι αναγράφει Skoda αντί να έχει το σήμα της μάρκας. Υπάρχουν πολλές έξυπνες επιλογές αποθήκευσης συνολικής χωρητικότητας 48 λίτρων, όπως για παράδειγμα οι δύο επιπλέον θήκες και στις δύο πλευρές του πορτμπαγκάζ. Ο κωδικός QR στο πορτμπαγκάζ κατευθύνει το χρήστη σε μια γρήγορη επισκόπηση του εξοπλισμού και των λειτουργιών που διατίθενται στο όχημα.

Διαδραστικές οδηγίες βίντεο εξηγούν τη χρήση της εταζέρας μικροδεμάτων ή του πρόσφατα σχεδιασμένου συστήματος διχτυών. Με τρία διαφορετικά μεγέθη μπαταριών από 55 έως 82 kWh και ισχύ που κυμαίνεται από 170PS έως 286PS, το ολοκαίνουργιο Skoda Elroq προσφέρει πολλές επιλογές. Αναφορικά με τις τιμές, η Skoda έχει ανακοινώσει έναν πολύ εντυπωσιακό τιμοκατάλογο, με τις τιμές να είναι χωρίς την επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ”.

Έτσι έχουμε τη βασική του μοντέλου, με την μπαταρία των 50 kWh και τους 170 ίππους, στα 34.500 ευρώ (“φλερτάρει” με τα 24 χιλιάρικα αν υπολογιστεί και η επιδότηση και πάει να “συναντήσει” το βασικό MG4 που έχει τα σκήπτρα στο value for money της κατηγορίας). Αντίστοιχα, η αμέσως επόμενη έκδοση με τη μπαταρία των 60 kWh και τους 204 ίππους, είναι στα 38.900 ευρώ.

Το Elroq 85, με τους 286 ίππους κοστολογείται στις 44.900 ευρώ, ενώ το Elroq 85 First Edition κοστολογείται από 51.800 ευρώ.

Πηγή: Sport24.gr

Related post