Χάος στη Ρόδο: Εκατοντάδες μετανάστες στους δρόμους λόγω ανεπαρκών δομών – Δείτε φωτογραφίες

 Χάος στη Ρόδο: Εκατοντάδες μετανάστες στους δρόμους λόγω ανεπαρκών δομών – Δείτε φωτογραφίες

Αναστάτωση επικρατεί στη Ρόδο λόγω της παρουσίας εκατοντάδων παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, ανοίγοντας σκηνές και καταλύοντας ακόμα και σε χαρτόκουτα.

Οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν στο τοπικό μέσο rodiaki.gr αποτυπώνουν την σοβαρή έλλειψη υποδομών φιλοξενίας στο νησί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι μετανάστες που βρίσκονται στη Ρόδο ξεπερνούν τους 700, ενώ οι τοπικές αρχές ζητούν επειγόντως μαζικές μεταγωγές σε δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, Μανώλης Ανδρουλάκης, τόνισε ότι οι δομές φιλοξενίας τόσο στη Λέρο όσο και στην Κω βρίσκονται σε κατάσταση υποχρησιμοποίησης και κάλεσε τις αρχές να προβούν σε άμεσες μεταφορές των μεταναστών στην ενδοχώρα. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι, ενώ είχαν προγραμματιστεί μεταγωγές μεταναστών από τη Ρόδο, αυτές ματαιώθηκαν λόγω έλλειψης δυνατότητας μεταφοράς στους τελικούς προορισμούς τους, όπως τα Διαβατά.

Οι υποδομές φιλοξενίας πίσω από το λιμάνι της Ρόδου, οι οποίες σχεδιάστηκαν για 100 άτομα, κρίνονται ανεπαρκείς μπροστά στον υπερπολλαπλάσιο αριθμό μεταναστών που βρίσκεται στην πόλη. Αντίστοιχα, η δομή της Κω λειτουργεί μόνο στο 50% της δυναμικότητάς της, με φιλοξενούμενους 1.600 άτομα, από τα συνολικά 3.200 που μπορεί να εξυπηρετήσει.

Related post