Ν. Ταχιάος από Έβρο: Συνεχείς οι προσπάθειες για βελτίωση και σιδηροδρομική σύνδεση με Ορμένιο και Θεσσαλονίκη

 Ν. Ταχιάος από Έβρο: Συνεχείς οι προσπάθειες για βελτίωση και σιδηροδρομική σύνδεση με Ορμένιο και Θεσσαλονίκη

«Είναι μία άσκηση που δεν είναι εύκολη αλλά πολύ δύσκολη. Έχει παλιώσει ο σιδηρόδρομος στην περιοχή.Φυσικά γίνονται συνέχεια προσπάθειες να υπάρξει βελτίωση, να υπάρχει σύνδεση και με την Θεσσαλονίκη» απάντησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος σχετικά με το ενδεχόμενο μελλοντικής επέκτασης της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Έβρου και στο βορειότερο σημείο του νομού, στο Ορμένιο.

Ο κ. Ταχιάος που συμμετείχε στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε χθές τον νομό, μαζί με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη, επισκέφθηκαν και τον σιδηροδρομικό σταθμό Αλεξανδρούπολης , λίγο πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα, στις 15:20 το μεσημέρι και συνομίλησαν με τους επιβάτες.

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την επαναφορά των δρομολογίων με συρμό, από τις 21-10-24 που είχαν σταματήσει για αρκετό καιρό και οι επιβάτες εξυπηρετούνταν από λεωφορεία της Hellenic Train, τα οποία συνεχίζουν να εξυπηρετούν το τμήμα Ορεστιάδα-Ορμένιο.

«Σήμερα εγκαινιάστηκε μία γραμμή η οποία για ένα μεγάλο διάστημα είχε διακοπεί. Η προσπάθεια είναι, αυτό να συνεχιστεί και να φτάσει στον τελικό του προορισμό. Είναι μία σημαντική μέρα για την περιοχή το είδαμε στους ανθρώπους οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο τρένο. Θέλουν το τρένο και το αγαπούν και η δικιά μας δουλειά είναι να κάνουμε αυτές τις μετακινήσεις ασφαλείς, να θέλουμε τις υποδομές που να το επιτρέπουν αυτό και η δουλειά στους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους,  να ακολουθούν τους κανονισμούς για σίγουρο αποτέλεσμα της δικής τους δουλειάς» σημείωσε.

Τέλος, για το σιδηροδρομικό δίκτυο του Έβρου, υπενθύμισε ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, «ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε σύντομα» όπως είπε, που αφορά την ανακατασκευή μονής γραμμής με ηλεκτροκίνηση και πρόβλεψη για διπλή γραμμή στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο.

Πηγή: ertnews.gr

Related post